اصول اولیه حسابداری رمزارزها از دیدگاه IFRS

اصول اولیه حسابداری رمزارزها از دیدگاه IFRS عنوان مقاله‌ای در هشتمین ماهنامه ققنوس از کسری دهقان، کارشناس آکادمی ققنوس است که به بحث حسابداری نسل جدید دارایی‌های دیجیتال پرداخته است. با مطالعه این گزارش می‌توانید اطلاعات بیشتری در زمینه حسابداری ارز دیجیتال داشته باشید.

یکی از موضوعات مهم هشتمین نشریه ققنوس، استانداردهای بین‌المللی گزارشگری مالی یا IFRS(International Financial Reporting Standards)، شامل ۱۷ استاندارد برای حسابداری و گزارشگری مالی است که با توسعه رمزدارایی‌ها در این استانداردها به مسایل و موضوعات مربوط به گزارشگری و حسابداری رمزارزها نیز پرداخته شده است.

در مقدمه نوشتار حسابداری رمزارزها که در هشتمین شماره از ماهنامه ققنوس منتشر شده است، چنین آمده است: «واژه Cryptocurrency که امروزه آن را با معادل فارسی «ارزهای رمزنگاری‌شده» می‌شناسیم از دو واژه Crypto به معنای «رمزنگاری» و Currency به معنی «ارز» تشکیل شده است.

همانطور که گفته شد دقیق‌ترین عبارت برای توصیف این واژه همان ارزهای رمزنگاری‌شده است اما به دلیل طولانی بودن این عبارت گاهی دیده می‌شود که از عبارات دیگری نیز استفاده می‌شود.

از واژه‌های پرکاربرد دیگر در گزارش حسابداری رمزارزها که توسط IFRS تهیه شده، می‌توان به عبارت «ارز دیجیتال» اشاره کرد که به طور مکرر در این زمینه استفاده می‌شود. این عبارت معادل فارسی Digital currency است و در تعریف به ارزهایی گفته می‌شود که به صورت الکترونیکی ذخیره و منتقل می‌شود.

مبنای کار این ارزها، برنامه‌های صفر و یکی کامپیوتری است و لازم به ذکر است که این عبارت برای تمامی ارزهای ایجاد شده در بستر دیجیتال مصداق دارد. ارز دیجیتال، مفهومی را در مقابل ارزهای فیزیکی و اوراق بانکی یا سکه‌ها ارائه می‌کند. با این تفاسیر ویژگی‌های ذاتی ارز دیجیتال با نسخه‌های سنتی خود یکسان است و تنها به صورت دیجیتال و بدون در نظر گرفتن موقعیت جغرافیایی عمل می‌کند.

ارزهای رمزنگاری‌شده مفهومی جدیدتر از ارزهای دیجیتال هستند و هر ارز دیجیتال را نمی‌توان در زیرمجموعه ارزهای رمزنگاری‌شده قرار داد. با نگاهی جزئی‌تر به کاربرد این تفاسیر، درمی‌یابیم که می‌توان یک کاربرد مشخص و محدود را برای ارزهای دیجیتال تعریف کرد. به‌طور مثال ارز دیجیتالی را می‌توان مانند نسخه‌های فیزیکی خود در پرداخت‌های روزمره کالا و خدمات دسته بندی کرد یا اینکه آن را به‌گونه‌ای طراحی کرد که تنها در یک بازی ویدئویی یا یک شبکه اجتماعی منحصر به فرد اعتبار داشته باشد.

ارزهای رمزنگاری‌شده را امروزه با نام رمزارز نیز می‌شناسند و رمزارزها را به‌عنوان پول‌های غیرمتمرکز دیجیتال نیز شناسایی می‌کنند. از جمله رمزارزهای شناخته‌شده می‌توان به ارزهایی همچون بیت‌کوین و اتریوم اشاره کرد. فرایند شکل‌گیری این ارزها به گونه‌ای است که هیچ نهاد متمرکزی در تولید و توزیع آن‌ها نقش ندارد.»

در ادامه متن پس از مقدمه به موضوع اصول حسابداری رمزارزها پرداخته شده است. مخاطبان جهت آشنایی با نحوه حسابداری این دارایی‌ها می‌توانند این مطلب را در هشتمین شماره ماهنامه ققنوس مطالعه کنند.

دریافت هشتمین شماره نشریه ققنوس

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.