توکن توکنیزه ققنوس بلاکچین سرمایه گذاری فروش بازار اقتصاد تامین مالی جمعی رئیس هیئت‌مدیره از آینده فناوری دفترکل توزیع‌شده و بلاک‌چین

رئیس هیئت‌مدیره ققنوس از آینده فناوری دفترکل توزیع‌شده و بلاک‌چین می‌گوید:

فناوری زنجیره‌بلوک ‌در چند سال اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در سطح با بهره‌گیری از فرصت‌های این فناوری توانسته‌اند خدمات و ارزش‌افزوده‌های جدید ایجاد کنند. یکی از مهم‌ترین کاربردهای این فناوری، توکنیزه کردن دارایی و قابلیت انجام سرمایه‌گذاری‌های خرد در قالب خرید دارایی‌های دیجیتال است. با توجه به اهمیت حرکت ایران به سمت تحول دیجیتال و استفاده از ظرفیت‌های اقتصادی فناوری‌های نوین، بنیاد ققنوس با هدف انجام پژوهش، توسعه و کاربردی‌سازی فناوری زنجیره‌بلوک و دفترکل توزیع‌شده با سرمایه‌گذاری هلدینگ‌های فناوری اطلاعات بانک‌های ملی ایران، ملت، پارسیان، پاسارگاد، تجارت و شرکت‌های توسن و ققنوس در سال ۱۳۹۷ تاسیس شد. در همین راستا با مظفر پوررنجبر، مدیرعامل گروه داده‌پردازی پارسیان و رئیس هیئت‌مدیره شرکت ققنوس به گفتگو پرداختیم. مشروح این گفتگو درباره اهمیت فناوری‌ نوین بلاک‌چین و آینده شرکت ققنوس را در ادامه می‌خوانید:

 

به نظر شما زنجیره‌بلوک به زیرساخت‌های اقتصادی و فناوری کشور چه کمکی می‌کند و آیا این فناوری تحول‌آفرین خواهد بود؟

یکی از نکات مهمی که وجود دارد و باید به آن توجه داشت، بحث روندهای اقتصادی و فناوری است. باید برخی روندهای اقتصادی را در اقتصاد کشورها در نظر گرفت. چراکه تحول دیجیتال یا دیجیتالی کردن در تمامی صنایع و خدمات تاثیرات مهمی دارد. و هر چیزی که بتواند قابلیت و ظرفیت دیجیتالی شدن را داشته باشد، قطعا دچار تغییراتی خواهد شد. خدمات مولد ثروت با تحول دیجیتال دچار دگرگونی خواهند شد. دیجیتالی شدن مبحث بسیار مهمی به شمار می‌رود؛ اما این موضوع زمانی محقق می‌شود که از پیشران‌های آن استفاده کنیم. در این زمینه بالغ‌بر ۱۲ مورد به‌عنوان پیشران مطرح بوده که یکی از آن‌‌ها فناوری بلاک‌چین است. درواقع، فناوری بلاک‌چین یک پیشران مهم برای تحول دیجیتال است. برای حرکت به سوی اقتصاد دیجیتال لازم است، این فناوری تاثیر‌گذار را در نظر بگیریم.

اقتصاد دیجیتال به‌عنوان نسل جدید اقتصاد، تضمین‌کننده پیشرفت و رشد اقتصادی است. یکی از شرکت‌های پیشرو که توانست از ظرفیت‌های فناوری نوین زنجیره‌بلوک استفاده کند، ققنوس است. بر همین اساس، قطعا باید به این نکته اشاره داشت که نقش ققنوس، بسیار خوب و تحول‌آفرین است. اما این‌که چقدر تا به امروز توانسته موثر باشد، به ققنوس و ظرفیت‌های آن بازنمی‌گردد. چراکه عوامل محیطی به‌صورت ویژه بر آن تاثیر گذار بوده است. امیدواریم با فرهنگ‌سازی و رفع مشکلات قانون‌گذاری، چالش‌های به‌کارگیری فناوری زنجیره‌بلوک در کشور مرتفع شود. اما در اصل، ایجاد مجموعه‌ای مانند ققنوس در راستای تحول، به نظر من بسیار لازم بوده است.

نقشی که ققنوس می‌تواند در تحول اقتصادی داشته باشد بسیار پررنگ است. همان‌طور که عرض کردم، هسته اصلی ققنوس و پلتفرمی که استفاده می‌کند، زنجیره‌بلوک است. این فناوری از پیشران‌های تحول‌آفرینی در حوزه اقتصاد برای حرکت به سوی اقتصاد دیجیتال است. ققنوس در صورت توسعه و حتی با ظرفیت فعلی، پیام‌آور بسیار خوبی برای تحول اقتصادی در کشور خواهد بود. ققنوس می‌تواند یکی از مثال‌های بارز استفاده از فناوری برای حرکت به سوی اقتصاد دیجیتال باشد.

تاکید دارم که لازمه تحول اقتصادی، تحول بر مبنای انقلاب صنعتی چهارم است. این تحول بدون کاربرد پیشران‌های اقتصاد دیجیتال ازجمله هوش مصنوعی، کلان داده‌ها، اینترنت اشیاء، بلاک‌چین و غیره بی‌معنی است. و ققنوس که مبتنی بر فناوری بلاک‌چین و زیرساخت دفترکل توزیع‌شده است، یکی از پیش‌برندگان تحول دیجیتال به شمار می‎رود.

 برخورد رگولاتور با ققنوس تا به امروز چگونه بوده است و برای دریافت مجوز چه چالش‌هایی وجود دارد؟

درباره برخورد رگولاتور با ققنوس منکر چالش‌ها و مشکلات نیستیم؛ اما فعلا زود است که چالش‌ها را مطرح کنیم. نباید یادمان برود که فناوری زنجیره‌بلوک یکی از پیشران‌های تحول دیجیتال به شمار می‌رود. خود بحث تحول دیجیتال به‌عنوان تغییری بزرگ در زیرساخت‌ها با چالش‌ها و مشکلاتی روبرو است. از سویی دیگر فناوری بلاک‌چین یک فناوری وارداتی محسوب می‌شود و کشور ایران یک کشور درحال‌توسعه است. یکی از خصوصیات کشورهای درحال‌توسعه، مقاومت در برابر توسعه است. کشورهای درحال‌توسعه همواره در مقابل فناوری مقاومت‌هایی دارند. ما چالش‌هایی با رگولاتور داشتیم؛ اما آن‌ها به‌عنوان شکایت و گله نیست. مدیران سطح بالا در حوزه پذیرش یک پدیده نوظهور مانند فناوری بلاک‌چین مقاومت دارند. اما معتقدم توقفی صورت نخواهد گرفت و در هر صورت مسیر توسعه پیموده خواهد شد.

ساختار فناوری دگرگون‌ساز است و باید هر چه زودتر زمینه استفاده از آن را مهیا کرد. چراکه اگر دیر شود، فرصت استفاده از فناوری از بین می‌رود و دیگر مقرون‌به‌صرفه نیست. در این صورت نیاز است، فناوری دیگری جایگزین آن شود تا دچار هزینه جهش نشویم.

مجوز تامین مالی جمعی به ققنوس چه کمکی خواهد کرد؟

مجوز تامین مالی جمعی از چند منظر قابل‌بحث است. درصورتی‌که ما می‌گوییم تامین مالی جمعی یعنی مشارکت عمومی که اعتقاد دارم جمع‌کردن یک سری افراد برای مشارکت در هر اموری برکت بوده و یک حرکت خوب و پذیرفته شده است. در حوزه اقتصادی، دارایی‌های درآمدزا و مناسبی که در یک جامعه ایجاد می‌شود از سمت افراد دارای سرمایه‌های خرد است تا افرادی که بیشترین سرمایه را در قالب ثروتمندان در اختیار دارند.

فناوری زنجیره‌بلوک، قابلیت آن را دارد تا حضور در حوزه سرمایه و جمعیت را از خرد تا کلان داشته باشد. از نظر فناوری دست ارائه‌کننده خدمت را باز می‌گذارد تا بتواند به اکثریت قابل‌توجهی دسترسی داشته باشد. درحقیقت، فناوری بلاک‌چین زیرساخت پذیرش، جمع‌آوری و استفاده از این دارایی‌ها را فراهم می‌کند که باعث می‌شود مدل سرمایه‌گذاری‌های بزرگ با ریسک پایین شکل بگیرد و اعتماد عمومی ایجاد کند. از سویی دیگر، سرمایه‌گذاری‌های مبتنی بر این مدل که از یک اعتماد عمومی برخوردارند، اهرم و ارزشی بزرگ در این پروژه به شمار می‌رود؛ دقیقا مانند تعاونی‌ها و همین باعث شده تا اعتقاد داشته باشم که فناوری زنجیره‌بلوک یک تعاونی نوین است که اعتماد و سرمایه مردم را جمع‌آوری و به روش درست هدایت می‌کند.

 

استفاده از ظرفیت تعاونی‌ها بر روی شبکه ققنوس در سال جاری محقق خواهد شد؟

امیدوارم که رگولاتور و دست‌اندرکاران ضرورت ارائه مجوزهای لازم را درک کرده و باعث مشکل در توسعه فناوری بلاک‌چین نشوند. امیدوارم که این چالش‎ها را هر چه سریع‌تر رفع کنیم و پشت سر بگذاریم. اعتقاد دارم، از لحاظ ماهیت و محتوایی، تفاوتی میان فناوری بلاک‌چین و تعاونی از نگاه متدولوژی وجود ندارد. درواقع، فناوری زنجیره‌بلوک با توجه به توزیع‌شدگی می‌تواند تعاونی بر مبنای اعتمادسازی و رای‌گیری را ایجاد کند. البته از نظر قانونی شاید این مقایسه دارای مشکل باشد. به هر صورت ققنوس نیز به دنبال همکاری‌هایی مبتنی بر مدل تعاونی است. در همین راستا پروژه آب‌پارس به‌عنوان یک مدل مبتنی بر تعاونی در شبکه ققنوس اجرا شد.

فعالیت ققنوس با توکنایز کردن دارایی شروع شد؛ آیا توکنایز کردن همچنان رویکرد اصلی خواهد بود یا اینکه قرار است اقدامات دیگری در دستور کار قرار بگیرد؟

در زمینه توکنایز کردن، شاید تخصص و اطلاعات بنده کافی نباشد. باید توجه داشت، فناوری زنجیره‌بلوک کاربردهای متعددی دارد و در زمینه امنیت و احراز هویت مورد استفاده قرار خواهد گرفت. با توجه به فراگیری و انگیزه‌های اقتصادی، موضوع توکنایز کردن دارایی‌های ارزشمند مانند طلا، الماس و ملک از طریق انتشار توکن‌هایی نظیر پیمان، الماس دایادایموند، الماس A101، آب‌پارس و توکن املاک اجرا شده و در دستور کار قرار گرفته است. البته توکن‌های دیگری از جنس خدمات ازجمله توکن شارژ تلفن همراه و مهر نیز در شبکه ققنوس عرضه شده است.

اعتقاد دارم بحث توکنایز کردن و عرضه دارایی‌ها در قالب واحدهای دیجیتالی تحت عنوان توکن موضوعی فراگیر خواهد شد. به نظر اغراق است؛ اما تاکید دارم روزی خواهد رسید که تمام دارایی‌‌ها در قالب توکن عرضه شود. و مبادله‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها به‌صورت دیجیتال انجام خواهد شد. مردم می‌توانند در ققنوس دارایی‌های خود را با ارزش روز و بالاتر از تورم در اختیار داشته باشند. از سمت دیگر کسب‌وکارها بتوانند از این زیرساخت مبادله استفاده کنند.

توکن‌های حوزه سرمایه‌گذاری اهمیت ویژه‌ای از نگاه کاربران دارند، در این زمینه چه اقداماتی در دستور کار است؟

در ققنوس توکن‌های سرمایه‌گذاری در قالب سنگ‌های گران‌بها و توکن مبتنی بر تعاونی مانند آب‌پارس توانست، نظر تعداد زیادی از سرمایه‌گذاران را به خود جلب کند. در زمینه امنیت و احراز هویت اقداماتی انجام شده که به‌زودی به‌صورت ویژه به آن‌ها پرداخته خواهد شد.

در حوزه توکن املاک به‌عنوان یک توکن رایج در جهان، اقدامات متعددی انجام شده است. یک سری املاک را در نظر داریم تا به‌زودی منتشر کنیم. در ققنوس هرگونه دارایی را منطبق بر قوانین و سیاست‌های قانونی می‌توانیم در قالب توکن عرضه کنیم.

 

در راستای کاربردیسازی فناوری زنجیرهبلوک توسط ققنوس چه اقداماتی در دستور کار قرار گرفته است و نقطه مطلوب در پایان سال جاری در این بخش چه خواهد بود؟

وظیفه ققنوس استخدام فناوری بلاک‌چین و استفاده از آن در حوزه‌های مختلف است که درواقع از توکن شروع کردیم. ایدئال ما این است که توکن فراگیر شود و بتوانیم از آن در تمامی حوزه‌ها استفاده کنیم. از آنجایی‌که نمی‌شود یک‌شبه تحول ایجاد کرد، باید قدم‌به‌قدم به سمت سایر کاربردهای فناوری زنجیره‌بلوک حرکت کنیم که یکی از آن‌ها بحث امنیت و احراز هویت است. مطلوب ما این است که تا پایان سال چند توکن پایدار داشته باشیم و تعداد کاربران افزایش پیدا کند. هوشمند سازی و دیجیتالی سازی سطوحی دارد. هدف ما این است که تا پایان سال جذب ناشرین و مخاطبان جدید است. تا به سمت توسعه فناوری زنجیره‌بلوک در ایران قدم برداریم.

فناوری زنجیره‌بلوک در ایران در ابتدای راه قرار دارد. ققنوس به‌عنوان یک ماهیت حقوقی مسیری طولانی را در زمینه توسعه پیش رو دارد. فناوری بلاک‌چین زیرساختی قدرتمند است که با ارتباطات قدرتمند و قابلیت مدیریت تراکنش‌ها با سرعت بالا و به‌صورت در لحظه باعث شده این فناوری بتواند با امنیت بالا تراکنش‌ها را نهایی کند. فرآیندهایی که در شبکه‌های مبتنی بر زنجیره‌بلوک انجام می‌شود از امنیت بالایی برخوردارند و ریسک تقلب در آن‌ها پایین است. ققنوس به‌عنوان یک زیرساخت قدرتمند می‌تواند در هر جایی که بحث مبادله، امنیت و احراز هویت مطرح باشد از طریق فناوری بلاک‌چین سرویس‌های امن و سریعی را توسعه دهد که تا به امروز توکن‌ها و محصولاتی بر بستر این شبکه تعریف شده است.

 

چرا افراد باید وارد ققنوس شوند؟

یکی از نکات مهم، بحث حدومرز نداشتن است؛ درواقع شما به‌راحتی می‌توانید هر خدمتی را به‌صورت بین‌المللی عرضه کنید. البته چالش‌های قانونی وجود خواهد داشت؛ اما این فناوری زمینه‌ساز مبادله‌ها و همکاری‌های بین‌المللی است. ققنوس با منابع انسانی مذاکراتی را شروع کرده که با رفع موانع سیاسی، رگولاتوری و تحریم‌ها کمک کرده باشد. البته در زمان تحریم برنامه داریم تا خدمات خوبی را به افراد ارائه دهیم.

در نقشه راه ققنوس انتظار داریم تعداد توکن‌ها به ۵۰ برسد و ناشرهایی جدید با اعتبار خوب و با دارایی‌های جذاب به شبکه ققنوس بپیوندند.

مردم باید به خاطر محصولات ققنوس به سمت ققنوس حرکت کنند. چراکه ققنوس دارایی‌ها را حفظ می‌کند و درعین‌حال محدودیتی در سرمایه‌گذاری وجود ندارد. همچنین می‌توانند با هر مقدار سرمایه وارد شوند و دارایی خود را در بستری امن و تضمین‌شده سرمایه‌گذاری کنند. و در هر زمان دارایی خود را به پول یا هر چیز دیگری تبدیل کنند. این موضوعات باعث جلب اعتماد مردم می‌شود. مجموعه بانک پارسیان، از سرمایه‌گذاران پلتفرم ققنوس، در نظر دارد با توکنایز کردن املاک تا ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری کند.

آنچه ققنوس برای ناشر و خریداران توکن دارد، حفظ ارزش سرمایه، سودآوری، سهولت در استفاده و امینت در دارایی است.

 

روند رشد یک سال گذشته ققنوس را چطور ارزیابی می‌کنید؟

روند رشد ققنوس از منظر برندینگ بسیار خوب بوده است؛ و رگولاتور شناخت بسیار خوبی از توانمندی‌های این مجموعه دارد. از طرف دیگر، افراد فعال در حوزه اقتصاد توکن و زنجیره‌بلوک نیز شناخت بسیار خوبی از این مجموعه دارند. درعین‌حال، ققنوس به‌مرور در حال رشد است و مردم نیز ققنوس را خواهند شناخت که نیازمندی آن تبلیغات است. چالش‌هایی در تبلیغات وسیع داریم که با رفع آن‌ها رشد بی‌نظیری را در تعداد ناشرین و شهروندان تجربه خواهیم کرد.

 

با توجه به ظرفیت‌های متعدد و ارزشمند هلدینگ داده‌پردازی و شرکت‌های ارزشمند زیرمجموعه، هلدینگ داده‌پردازی به‌عنوان میزبان شبکه ققنوس چه برنامه‌هایی را برای توسعه ققنوس در نظر دارد؟

ققنوس در مجموعه بانک پارسیان و گروه داده‌پردازی پارسیان از اهمیت بالایی برخوردار است. کارمندان متعددی در مجموعه پارسیان تقاضا دارند که از مزایای شبکه ققنوس و دریافت توکن پیمان بهره‌مند شوند. از سویی دیگر تا سقف ۵۰۰ میلیارد تومان دارایی‌هایی را ازجمله ملک در ققنوس عرضه خواهیم کرد. اولین افرادی که متقاضی خرید این توکن‌ها هستند کارکنان مجموعه پارسیان خواهند بود.

تاکید دارم که مجموعه بانک پارسیان و گروه داده‌پردازی پارسیان اهمیت ققنوس را درک می‌کنند. مدیرعامل بانک پارسیان بیشترین حمایت را از مجموعه ققنوس داشته است که نشان از اهمیت ققنوس برای بانک پارسیان دارد.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.