IPO

درحال‌حاضر، دنیای بلاک‌چین برپایه مفاهیم سنتی بنا شده است. بنابراین، تعجبی ندارد که سازوکارهای جدید بلاک‌چینی را برای تامین مالی جمعی ببینیم. سازوکارهایی که برای نوسازی عرضه‌های اولیه عمومی (IPO) پا به میدان می‌گذارند.

تامین مالی جعی بر بستر بلاک‌چین ICO، IEO و STO را به خود دیده است. حال نوبت به روشی جدید به نام IPO (Initial Parachain Offering) که همنام نوع سنتی خود است، رسیده تا تحولی دیگر در این حوزه ایجاد کند. این روش بر روی محصولی جدید با نام پلکادات (Polkadot) و بر پایه Web 3.0 امکان‌پذیر شده است.

به گفته پیتر ماوریک، یکی از مدیریان ارشد این پروژه، پلکادات پروتکلِ پروتکل‌هاست. از یک لایه صفر بلاک‌چینی برای برقراری ارتباط میان بلاک‌چین‌های فرعی (Parachain) لایه یک (لایه پایین‌تر) استفاده می‌کند. بسیاری از بنیان‌گذاران پروژه‌های بلاک‌چینی که از پلتفرم‌هایی مانند اتریوم و از این دست استفاده کرده‌اند، IPO در پلکادات را تجربه‌ای بسیار کارآمدتر، قدرت‌مندتر و بهینه‌تر از آن‌ها می‌دانند.

تفاوت ICO با IPO در یک نگاه

برخلاف ICO، در IPO، تیم‌هایی که قصد تامین مالی دارند، باید در یک فرایند آزاد حراج جایگاه خود را در پلکادات به دست بیاورند. جایگاهی که فقط ۱۰۰تای موجود است. پس از طی این مرحله تنها اجازه خرج کردن مبالغ جمع‌آوری‌شده در قالب دات (DOT)، رمزارز پایه پلکادات، در قراردادهایی از پیش نوشته شده را دارند. درواقع مبالغ به بنیان‌گذاران پروژه‌های منتخب قرض داده می‌شود. درحالی‌که در مدل مبتنی بر ICO، مبالغ رمزارزی به حسابی واریز می‌شد. اما هیچ نظارتی بر روی آن وجود نداشت. حساب تنها در اختیار مالکان اصلی پروژه بود. به این ترتیب بلاک‌چین پلکادات از شفافیت بیشتری نسبت به نمونه‌های مشابه مانند اتریوم برخوردار خواهد بود.

استقبال از پلکادات

به همین دلیل، با وجود اینکه پلکادات مراحل اولیه شکل‌گیری را طی می‌کند، بسیاری از شرکت‌ها آمادگی خود را برای پیوستن به این پلتفرم و استفاده از IPO اعلام کرده‌اند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.