با رواج بیشتر پول دیجیتال، زنجیره پرداخت‌ها گسترش پیدا کرده و منجر به رشد بیشتر مؤسسات مالی غیر سنتی خواهد شد که به دنبال کنترل پرداخت‌ها و توسعه خدمات مالی خود هستند.

دنیای دیجیتال به ما اثبات کرده که پول تنها سکه و اسکناس نیست. بلکه هر چیزی است که از طریق آن بتوان به‌طور سیستماتیک کالاها و خدمات را نشان داد. پول دیجیتال مردم را قادر می‌سازد تا به‌سرعت و به‌راحتی ارزش کالاهای مختلف را مقایسه و مبادله کرده و ثروت را به‌آسانی ذخیره کنند. در این مقاله به این شکل از پول و تأثیر آن بر توسعه خدمات مالی می‌پردازیم.

تحولات اخیر در قوانین کمیسیون اروپا برای به‌روزرسانی و اصلاح مقررات ویژۀ شناسه‌های دیجیتال، تأثیرات بالقوه‌ای را که برنامه‌های کیف پول می‌توانند بر خدمات بانکی و مالی داشته باشند، بیشتر روشن کرده است. اگر شناسه‌های دیجیتال رایج شوند و به‌گونه‌ای تنظیم شوند که امکان همکاری با کیف‌پول‌های دیجیتال را فراهم کند، بانک‌ها و خدمات مالی می‌توانند از دسترسی به اطلاعات و مسئولیت‌های نظارتی دیگر بهره زیادی ببرند.

 

پول دیجیتال چیست؟

پول دیجیتال (یا ارز دیجیتال) به هر وسیله پرداختی اطلاق می‌شود که به شکل کاملاً الکترونیکی وجود داشته باشد. این پول از نظر فیزیکی مانند اسکناس دلار یا سکه قابل لمس نیست. با استفاده از سیستم‌های آنلاین محاسبه و منتقل می‌شود. یکی از انواع شناخته‌شده پول دیجیتال، ارز دیجیتال بیت کوین است.

این پول همچنین می‌تواند نشان‌دهنده ارزهای ثابت مانند دلار یا یورو باشد و با استفاده از فناوری‌هایی مانند تلفن‌های هوشمند، کارت‌های اعتباری و صرافی‌های آنلاین ارز دیجیتال مبادله می‌شود. در برخی موارد، می‌توان آن را با استفاده از دستگاه خودپرداز به پول نقد فیزیکی تبدیل کرد.

از نظر مفهوم و کاربرد، این پول مشابه پول نقدی است، زیرا می‌تواند یک واحد حساب و وسیله‌ای برای تراکنش‌های روزانه باشد. به‌عنوان مثال، دلارهای موجود در حساب بانکی آنلاین شما، پول دیجیتالی نیستند، زیرا زمانی که آن‌ها را از دستگاه خودپرداز برداشت می‌کنید، شکل فیزیکی دارند.

به ابن ترتیب این شکل از پول با پول نقد متفاوت است؛ چرا که روند تراکنش‌های پولی را بهبود می‌بخشد. به‌عنوان مثال، می‌تواند انتقال ارز در سراسر مرزها را در مقایسه با پول استاندارد آسان‌تر و سریع‌تر کند. همچنین روند اجرای سیاست‌های پولی را برای بانک‌های مرکزی ساده می‌کند. استفاده از رمزنگاری در برخی از اشکال این پول، تراکنش‌های مربوط به آن‌ها را ضد دست‌کاری و مقاوم می‌کند، به این معنی که نمی‌توانند توسط دولت‌ها یا سازمان‌های خصوصی کنترل شوند.

 

پول دیجیتال چگونه کار می‌کند؟

اکثر مردم به‌طور معمول بدون اینکه متوجه باشند از این پول استفاده می‌کنند. سیستم‌های پرداخت و بانکداری امروزی از طریق اینترنت کار می‌کنند. این بدان معناست که محصولات روزمره از پول به‌صورت دیجیتالی برای تراکنش استفاده می‌کنند.

اصلی‌ترین این محصولات عبارتند از:

  • کارت‌های اعتباری، نقدی و پیش‌پرداخت
  • کیف پول موبایل (ذخیره کارت مجازی یا پول مجازی)
  • حساب‌های بانکی و حساب‌های جاری آنلاین

پول ذخیره‌شده در این حساب‌ها، کیف‌پول‌های الکترونیکی و کارت‌ها در یک سیستم پرداخت جهانی شرکت می‌کنند و تضمین می‌کنند که هیچ‌کس پول یکسانی را بیش از یک بار خرج نمی‌کند، و اینکه مقدار صحیح پول همیشه به صاحب واقعی تعلق دارد.

در نتیجه، پول دیجیتال بیشتر شبیه یک سیستم دفتر کل بین بانک‌ها، صادرکنندگان کارت و شبکه‌های کارت مانند ویزا و مسترکارت است که هنگام انجام تراکنش، یک سری مجوزها و پیام‌ها بین آن‌ها رد و بدل می‌شود. هر بار که پول از طریق تراکنش کارت، انتقال بانکی، بدهی مستقیم یا سایر تراکنش‌های روزمره جابجا می‌شود، در حساب پرداخت‌کننده و اعتبار برای گیرنده کسر می‌شود.

بنابراین پول مانند بسته‌ای که از طریق اینترنت ارسال می‌شود به‌صورت فیزیکی جابجا نمی‌شود. تراکنش‌های دیجیتالی، مانند آنچه در بالا توضیح داده شد، بیشتر شبیه ورودی‌های حساب هستند که به‌طور مداوم از طریق پایگاه‌های اطلاعاتی متمرکز به‌روزرسانی می‌شوند که پول خرج یا دریافت شود.

 

جهش زیرساخت‌های خدمات مالی

از جمله اصلی‌ترین پیامدهایی که رواج پول دیجیتال می‌تواند به دنبال داشته باشد، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • با رواج بیشتر این پول، زنجیره پرداخت‌ها گسترش پیدا کرده و منجر به رشد بیشتر مؤسسات مالی غیر سنتی خواهد شد که به دنبال کنترل پرداخت‌ها و توسعه خدمات مالی خود هستند.
  • تحرک اجتماعی-اقتصادی، همچنین امکان حضور نیروی کار برای زندگی و کار در یک کشور جدید را افزایش می‌دهد.
  • پذیرش فزاینده کیف پول‌های دیجیتال تأثیرات قابل‌توجهی در صنعت مالی جهان خواهد داشت. این تأثیرات شامل تسریع معاملات نقدی در جامعه، تغییر در نحوه پرداخت مشتریان و گشودن خدمات مالی برای جمعیتی گسترده‌تر خواهد بود.
  • مطالعات نشان می‌دهد که افزایش اتصال شبکه‌ها و افراد می‌تواند به جهش زیرساخت‌های سنتی مبتنی بر پول نقد کمک کند.
  • کیف پول‌های دیجیتال می‌توانند نقش تسهیل‌کننده‌ای را در نوآوری‌های صنعت مالی ایفا کنند.

 

امکانات و ظرفیت‌های کیف پول دیجیتال

کیف پول‌های دیجیتال  از ابزارهای اصلی بهره‌برداری از فناوری پول دیجیتال هستند که در توسعه و تنوع خدمات مالی نقش مهمی بازی می‌کنند.

کیف پول‌های دیجیتال ابزارهای پرداخت آنلاین هستند که معمولاً در قالب اپلیکیشن ارائه می‌شوند.  این کیف پول‌ها نسخه‌های مجازی کارت‌های نقدی و اعتباری را به‌طور امن ذخیره می‌کنند، به‌طوری‌که برای انجام پرداخت‌ها نیازی به حمل کارت فیزیکی نخواهید داشت. همچنین می‌توانید بلیت‌های دیجیتال و کوپن‌های الکترونیکی را در آن‌ها ذخیره کرده و به‌این‌ترتیب اسناد مورد نیاز خود را همیشه در دسترس داشته باشید.

کیف پول دیجیتال انواع مختلفی دارد.در نوع اول، یک شرکت فروش محصولات یا خدمات می‌تواند یک کیف پول بسته یا محدود برای مشتریان ایجاد کند تا بتوانند از آن فقط در انجام معاملات با صادرکننده کیف پول استفاده کنند.

کیف پول نیمه بسته نوع دیگری از کیف پول‌های دیجیتال است. یک کیف پول نیمه بسته به کاربران این امکان را می‌دهد که در مکان‌های تجاری، همچنین مکان‌های فهرست شده تراکنش انجام دهند. اگرچه محدوده پوشش چنین کیف پول‌هایی محدود است، اما خرید آنلاین و آفلاین از طریق این کیف پول‌ها امکان‌پذیر است. بااین‌حال، بازرگانان برای پذیرش پرداخت از این طریق باید با صادرکنندگان کیف پول قراردادی منعقد کنند.

شکل دیگر کیف پول دیجیتال نوعی است که بانک‌ها یا مؤسسات شریک با آن‌ها صادر می‌کنند. کاربران دارای کیف پول باز می‌توانند علاوه بر برداشت وجه از بانک‌ها و دستگاه‌های خودپرداز، برای انتقال وجه کلیه تراکنش‌های مجاز از این کیف استفاده کنند.

 

……………………………………………………………………………………..

 در این ارتباط همچنین می‌توانید مقالات زیر را مطالعه کنید

آشنایی با کاربردهای پول دیجیتال در خدمات مالی

پول دیجیتال چه کاربردهایی دارد؟

پول دیجیتال چیست و چه مزایایی دارد؟

…………………………………………………………………………………….

 

برای دسترسی به کیف توکن ققنوس بر روی لینک زیر کلیک کنید.