با افزوده شدن چهار میزبان جدید شامل شرکتهای ارتباط فردا، کیان دیجیتال، صندوق کارآفرینی امید و سنحاب، تعداد میزبانان شبکه ققنوس به ۱۱ میزبان رسید.
چهار شرکت شامل شرکتهای ارتباط فردا، کیان دیجیتال، صندوق کارآفرینی امید و سنحاب در راستای استفاده از ظرفیت فناوری دفترکل توزیعشده (DLT) و توسعه خدمات بهعنوان میزبان جدید در شبکه ققنوس، اولین و بزرگترین زیرساخت فناوری دفترکل توزیعشده در ایران، جذب شدند.
با عضویت چهار میزبان جدید در بنیاد ققنوس، تعداد میزبانان شبکه ققنوس از هفت میزبان به ۱۱ میزبان افزایش پیدا کرد. افزایش تعداد میزبانان در راستای توسعه خدمات و کاربردهای مبتنی بر شبکه ققنوس گامی مهم برای توسعه اقتصاد هوشمند است.
شبکه ققنوس چیست؟
شبکه ققنوس پلتفرمی شفاف، امن و مقرونبهصرفه بر مبنای فناوری دفترکل توزیعشده است که از اتصال تعدادی میزبان بهصورت غیرمتمرکز تشکیلشده است. محور اصلی فعالیت ققنوس، آمادهکردن بانکها، شرکتهای صنعت مالی و فناوری اطلاعات برای ورود به انقلاب چهارم صنعتی و توسعه اقتصادی دیجیتال با استفاده از ظرفیت توکنیزه کردن دارایی، داراییهای دیجیتال و خدمات کاربردی بر بستر فناوری دفترکل توزیعشده و بلاکچین است.
شبکه ققنوس در ابتدا با حضور و سرمایهگذاری ۶ میزبان شامل هلدینگ فناوری اطلاعات بانک ملی (شرکت دادهورزی سداد)، بانک ملت (بهسازان فردا)، بانک پاسارگاد (فناپ)، بانک پارسیان (گروه دادهپردازی پارسیان)، شرکت توسن (تک وست) و شرکت یکتا ققنوس پارس راهاندازی شد و شرکت تکنو تجارت در ادامه به لیست میزبانان اضافه شد. این شبکه به شخص حقیقی یا حقوقی خاصی تعلق ندارد و بنیاد ققنوس بهعنوان یک نهاد مشارکتی، عملیات جاری و توسعه شبکه را هماهنگ میکند.
در شبکه ققنوس تصمیمهای مربوط به راهبری شبکه بر اساس مکانیزم رأیدهی میزبانان انجام میشود. بهطورکلی، دو نوع میزبان از جمله میزبانهای ناظر و میزبانهای پردازنده در این شبکه وجود دارد. میزبانهای ناظر که نهادهای نظارتی و حاکمیتی هستند و صرفاً امکان مشاهده تراکنشها در شبکه را دارند و میزبانهای پردازنده که علاوه بر مشاهده، قادر به صحتسنجی، ثبت و ذخیره کلیه تراکنشها و عملیات کاربران خود هستند. همچنین در این شبکه امکان افزودن میزبانهای جدید با اخذ آراء بیش از نیمی از میزبانهای فعال، وجود دارد.
آشنایی با میزبانان جدید
شرکت ارتباط فردا: ارتباط فردا، یک شرکت متمرکز بر نوآوری در حوزه تجارت الکترونیک با محوریت توسعه خدمات و سرویسهای مبتنی بر فناوریهای مالی، پرداخت الکترونیک و بانکداری دیجیتال است که فعالیت خود را از سال ۱۳۸۹ شروع کرده و امروزه بهعنوان یکی از مهمترین بازیگران تحول دیجیتال و اقتصاد هوشمند شناخته میشود. ارتباط فردا از آبان ماه ۱۴۰۰ به جمع میزبانان شبکه ققنوس پیوست.
شرکت کیان دیجیتال: کیان دیجیتال متعلق به گروه خدمات بازار سرمایه کیان، نامی آشنا و معتبر در بازار مالی و سرمایهگذاری کشور است. این شرکت راهکار جامع برای سرمایهگذاری مطمئن، آسان و غیرحضوری را فراهم کرده است. حضور کیان دیجیتال در میان میزبانان ققنوس، راهی مهم برای توسعه آینده روشن راهکارهای مالی و سرمایهگذاری مبتنی بر شبکه ققنوس است.
صندوق کارآفرینی امید: صندوق کارآفرینی امید بهعنوان بزرگترین صندوق حمایتی از فعالیتهای کارآفرینانه در ایران شناخته میشود که ماموریت دارد تا با تجهیز سپردههای خرد مردم و تلفیق آن با اعتبارات دولت، در زمینه تامین مالی خرد و حمایت از کسبوکارهای کوچک و نوپا فعالیت کند. این صندوق با هدف توسعه زیستبوم فناوری دفترکل توزیعشده و استفاده از ظرفیتهای نوآور، از آبان ماه ۱۴۰۰ وارد جمع میزبانان شبکه ققنوس شد.
سنحاب: شرکت سامانه نگار حامی بیمه تحت عنوان سنحاب، پیشران فناوری صنعت بیمه کشور است که با نگاهی به آینده و بهکارگیری تیم تحقیق و توسعه مجرب، تلاش دارد تا بخش بیمه کشور را به صنعتی پیشرو و همگام با تکنولوژیهای روز دنیا تبدیل کند. سنحاب با میزبانی ققنوس و استفاده از فرصت فناوری دفترکل توزیعشده قصد دارد تا تحولی در صنعت بیمه و فناوری اینشورتک ایران ایجاد کند.
ققنوس به پشتوانه برترینهای صنعت فناوری و مالی ایران
شبکه ققنوس با حمایت و همراهی برترین شرکتهای فناوری و مالی ایران بهدنبال آن است تا به بزرگترین و پیشروترین شبکه فناوری اطلاعاتی و مالی توزیعشده منطقه تبدیل شود. برای اطلاعات بیشتر و حضور در شبکه ققنوس بهعنوان میزبان یا ناشر کافیست تا از سایت Kuknos.org یا شماره تماس ۸۸۶۷۳۱۷۹ با دبیرخانه بنیاد ققنوس در ارتباط باشید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.