نگاهی به استانداردهای توکن‌سازی مبتنی بر قراردادهای هوشمند، مقاله‌ای در هشتمین ماهنامه ققنوس است که به استانداردهای توکن‌سازی پرداخته است.

نگاهی به استانداردهای توکن‌سازی مبتنی بر قراردادهای هوشمند عنوان مقاله‌ای در هشتمین ماهنامه ققنوس از کسری دهقان، کارشناس آکادمی ققنوس است که به بحث استانداردهای توکن‌سازی به‌خصوص استاندارد توکن‌سازی ERC20 مبتنی بر شبکه اتریوم پرداخته است. با مطالعه این گزارش می‌توانید اطلاعات بیشتری از ویژگی‌های استانداردهای مختلف توکن‌سازی و موضوع قراردادهای هوشمند داشته باشید.

یکی از مطالب مفیدی که در هشتمین شماره ماهنامه ققنوس منتشر شده است مقایسه استانداردهای توکن‌سازی و بحث قراردادهای هوشمند است. کسری دهقان در این مطلب ابتدا به معرفی استاندارد توکن‌سازی ERC20 روی شبکه اتریوم پرداخته و درباره کاربردهای این استاندارد، مزایا و آدرس آن نیز توضیحاتی می‌دهد و همچنین به دیگر استانداردهای اتریوم نیز اشاره کرده و می‌نویسد: از دیگر استانداردهای موجود روی شبکه اتریوم می‌توان به استانداردهای ERC223, ERC777 و ERC1155 اشاره کرد.

دهقان در توصیف استاندارد ERC20 می‌نویسد: همان‌طور که گفته شد استاندارد ERC20 یک استاندارد روی بلاک‌چین اتریوم است تا پروژه‌های گوناگون بتوانند بدون توسعه یک بلاک‌چین اختصاصی، توکن موردنظر خود را روی بلاک‌چین اتریوم توسعه دهند. در واقع ERC20 را نمی‌توان یک نرم‌افزار در نظر گرفت، به دلیل اینکه این استاندارد مجموعه‌ای از قوانین و چارچوب‌ها برای توسعه یک ارز دیجیتال است.

در ادامه این مطلب نویسنده به دو استاندارد BEP2 و BEP20 شبکه بایننس پرداخته و پس از معرفی این استانداردها، مزایا و کارکردهای آن‌ها اشاره‌ای به تفاوت دو استاندارد BEP20 و ERC20 می‌کند.

در ادامه این مطلب استانداردهای توکن‌سازی در شبکه ترون مورد بررسی قرار گرفته و دو استاندارد TRC10 و TRC20 با یکدیگر مقایسه می‌شود.

در این مقاله درباره استاندارد TRC10 گفته شده است که توکن‌های TRC10 ابتدا روی بلاک‌چین اتریوم توسعه‌یافته بودند اما بعدها به همراه Mainnet به بلاک‌چین اختصاصی شبکه ترون منتقل شدند. استاندارد TRC10 اولین استاندارد اختصاصی شبکه ترون بوده و ایجاد این توکن به‌راحتی در کیف پول‌های دسکتاپ قابل انجام است. علاوه بر این توکن‌های TRC10 در پروتکل Bittorrent نیز استفاده می‌شوند.

سپس نویسنده در توضیح استانداردهای شبکه ترون می‌نویسد: هر دو استاندارد موجود روی شبکه ترون، در دامنه و حیطه خود از ویژگی‌های خوبی در زمینه ایجاد قراردادهای هوشمند بهره می‌برند. به همین منظور تصمیم نهایی بر عهده برنامه‌نویسان و توسعه‌دهندگان است تا استاندارد منتخب خود را از میان این دو گزینه برگزینند.

علاقمندان به موضوع توکن‌سازی و قراردادهای هوشمند برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند متن کامل این مقاله را در هشتمین ماهنامه ققنوس از لینک زیر دریافت و مطالعه کنند.

دریافت هشتمین شماره نشریه ققنوس

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.