ابزارهای رگ‌تک به دنبال نظارت بر تراکنش‌هایی هستند که به‌صورت آنلاین و در زمان واقعی انجام می‌شوند تا مسائل یا بی‌نظمی‌ها در حوزه پرداخت دیجیتال را شناسایی کنند.

رگ‌تک Regtech در یک عبارت، مدیریت فرآیندهای نظارتی در صنعت مالی از طریق فناوری است. کارکردهای اصلی رگ‌تک هم شامل امور نظارتی، گزارش‌دهی و انطباق است. این فناوری که از زیرمجموعه‌های فین‌تک محسوب می‌شود، به کسب‌وکارها کمک می‌کند تا قوانین را به طور کارآمد و کم‌هزینه‌تر رعایت کنند.

در مفهومی وسیع‌تر، رگ‌تک جامعه‌ای از شرکت‌های فناوری است که چالش‌های ناشی از اقتصاد مبتنی بر فناوری را از طریق اتوماسیون حل می‌کند. یکی از ضرورت‌های ایجاد این فناوری به این دلیل است که افزایش محصولات دیجیتال باعث افزایش نقض داده‌ها، هک‌های سایبری، پول‌شویی و سایر سوءاستفاده‌ها شده است.

رگ‌تک با استفاده از کلان‌داده‌ها و فناوری یادگیری ماشینی و با ارائه داده‌های مربوط به فعالیت‌های پول‌شویی انجام‌شده به‌صورت آنلاین، خطر را برای بخش انطباق شرکت‌ها کاهش می‌دهد . این در حالی است که شرکت‌ها ممکن است از فعالیت‌های سوءاستفاده‌گرانه که به دلیل افزایش بازارهای زیرزمینی آنلاین گسترش پیدا کرده‌اند، بی‌خبر باشند.

ابزارهای رگ‌تک به دنبال نظارت بر تراکنش‌هایی هستند که به‌صورت آنلاین و در زمان واقعی انجام می‌شوند تا مسائل یا بی‌نظمی‌ها در حوزه پرداخت دیجیتال را شناسایی کنند. هرگونه اطلاعات دور از دسترس از طریق این ابزارها به مؤسسه مالی منتقل می‌شود تا تجزیه‌وتحلیل و تعیین کند که آیا فعالیت متقلبانه در حال وقوع است یا نه. مؤسساتی که تهدیدات بالقوه برای امنیت مالی را در مراحل اولیه شناسایی می‌کنند و به‌این‌ترتیب می‌توانند خطرات و هزینه‌های مرتبط با وجوه ازدست‌رفته و نقض داده‌ها را به حداقل برسانند.

شرکت‌های رگ‌تک با مؤسسات مالی و نهادهای نظارتی همکاری می‌کنند و از فضای ابری و کلان‌داده‌ها برای به اشتراک‌گذاری اطلاعات استفاده می‌کنند. رایانش ابری یک فناوری کم‌هزینه است که در آن کاربران می‌توانند داده‌ها را به‌سرعت و ایمن با سایر نهادها به اشتراک بگذارند.

برای مؤسسات بانکی که به‌طور معمول روزانه حجم عظیمی از داده‌ها را دریافت می‌کنند، این روند بسیار پیچیده، پرهزینه و وقت‌گیر است. رگ‌تک می‌تواند اطلاعات پیچیده یک بانک را با داده‌های  نظارتی قبلی ترکیب کند تا زمینه‌های ریسک بالقوه‌ای که بانک باید روی آن تمرکز کند، قابل پیش‌بینی شود. ایجاد ابزارهای تحلیلی مورد نیاز برای این بانک‌ها برای انطباق موفقیت‌آمیز با نهاد نظارتی، در زمان و هزینه بانک صرفه‌جویی می‌کند. به‌این‌ترتیب بانک‌ها  ابزار مؤثری برای رعایت قوانین تعیین‌شده توسط نهادهای قانونگذار مالی را در اختیار دارند.

خدمات رگ‌تک شامل پروتکل‌های مدیریت ریسک،  به‌روز بودن با مقررات جهانی، هشدارهای نظارتی روزانه، انطباق احراز هویت، همچنین راه‌حل‌های سفارشی‌شده است.

 

چرا رگ‌تک به وجود آمد؟

پس از بحران مالی ۲۰۰۸، مقررات بخش مالی در فعالیت‌های اقتصادی افزایش قابل توجهی یافت. در همین زمان همچنین استفاده مخرب از فناوری در بخش مالی هم گسترش پیدا کرده بود. پیشرفت‌های فناوری منجر به افزایش تعداد شرکت‌های فین‌تک شد که محصولات مبتنی بر فناوری را برای افزایش تجربه مشتری و تعامل با مؤسسات مالی ایجاد می‌کنند.

اتکا به داده‌های مصرف‌کننده برای تولید محصولات دیجیتال باعث نگرانی‌هایی در میان نهادهای نظارتی شده است که خواستار قوانین بیشتری در مورد استفاده و توزیع حریم خصوصی داده‌ها هستند. بر این اساس، پیوند اقدامات نظارتی و قوانین بیشتر با بخشی که بیشتر به فناوری متکی است، نیاز به فناوری نظارتی را ایجاد کرد.

 

ویژگی‌های رگ‌تک

بعضی از ویژگی‌های مهم رگ‌تک عبارتند از چابکی، سرعت، یکپارچگی و تجزیه‌وتحلیل.

این فناوری می‌تواند مجموعه داده‌های به‌هم‌ریخته و درهم‌تنیده را از طریق فناوری‌های استخراج و انتقال داده به‌سرعت تفکیک و سازمان‌دهی کند. این فناوری همچنین می‌تواند برای تولید سریع گزارش و برای اهداف یکپارچه‌سازی مورد استفاده قرار بگیرد. رگ‌تک در یک نگاه کلی، از ابزارهای تحلیلی برای استخراج مجموعه داده‌های بزرگ و استفاده از آن‌ها برای اهداف مختلف استفاده می‌کند. به بیان دیگر، اجرای سریع فناوری‌های جدید، الزامات پیچیده قانونی و نیاز روزآمدی در ارتباط با مقررات و دستورالعمل‌های جاری، رگ‌تک را به‌عنوان یک فناوری با قابلیت رعایت استانداردهای انطباق معرفی می‌کند.

 

آیا انواع مختلفی از RegTech وجود دارد؟

نوآوری در شیوه‌های انطباق و مدیریت ریسک موجب شده تا انواع مختلفی از رگ‌تک را داشته باشیم:

– احراز هویت مشتریان KYC، مدیریت هویت AML

– مدیریت ریسک عملیاتی

– گزارش رگولاتوری

– تجزیه‌وتحلیل ریسک

– توصیه‌ها

 

چه صنایعی از رگ‌تک استفاده می‌کنند؟

صنایعی را که از خدمات رگ‌تک استفاده می‌کنند، به‌طور کلی می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

– بانک‌ها و مؤسسات مالی

– بخش خدمات مالی – حواله پول، صرافی، وام، صدور کارت

– بیمه

– بخش‌های پرخطر – شمش، تجارت فرامرزی، جواهرات، املاک، خودرو، کالاهای لوکس

– تجارت الکترونیک

– مسافرت و گردشگری

– مراقبت‌های بهداشتی

– صنعت بازی و سرگرمی

– بخش خدمات – مالی، حقوق، حسابداری، مشاوره

 

سازوکار رگ‌تک چیست؟

رگ‌تک با خودکار کردن وظایف تکراری کار می‌کند. چنین اتوماسیونی به پرسنلی که به‌طور سنتی این وظایف را بر عهده داشته‌اند، فرصت می‌دهد تا به‌جای آن بر کارهای باارزش‌تری تمرکز کنند. این امکان نقش و کارایی آن‌ها را در سازمان افزایش داده و در عین حال کمک می‌کند تا با تعهدات نظارتی خود مطابقت داشته باشند.

تقریباً همان فناوری‌هایی که فین‌تک به آن‌ها وابسته است، رگ‌تک را هم هدایت می‌کنند. از جمله:

-هوش مصنوعی (AI)

-رابط برنامه کاربردی (API)

-داده‌های بزرگ و تجزیه‌وتحلیل

-بلاک چین

-پردازش ابری

-یادگیری ماشینی (ML)

-رباتیک

-قراردادهای هوشمند

-تشخیص صدا و متن

 

اهمیت رگ‌تک چیست؟

درحالی‌که بیشتر از ۷۵۰ تنظیم‌کننده مقررات در جهان مستقر هستند و به‌طور متوسط ۲۰۱ هشدار نظارتی روزانه صادر می‌شود، تنها رگ‌تک است که می‌تواند با قوانین نظارتی جدید همگام شود و از انطباق مداوم پشتیبانی کند. رگ‌تک این قابلیت را هم دارد که راه‌حل‌های مدیریت ریسک را متناسب با صنایع و حوزه‌های قضایی مختلف ارائه دهد.

رگ‌تک مزیت‌های متعددی را ارائه می‌دهد. این فناوری تضمین می‌کند که با مقررات و الزامات انطباق در زمان واقعی مطابقت خواهید داشت. همچنین با استفاده از آخرین فناوری‌ها و ابزارها، مزایای نوآوری در مقررات را به ارمغان می‌آورد. همان‌طور که اشاره شد، مدیریت ریسک و توصیه‌های مناسب از دیگر مزایای راه‌حل‌های این فناوری است.

 

……………………………………………………………………………………..

 در این ارتباط همچنین می‌توانید مقالات زیر را مطالعه کنید

نقش فین‌تک در بهره‌وری خدمات مالی

پول دیجیتال چگونه خدمات مالی را توسعه می‌دهد؟

آشنایی با مدل‌های کسب‌وکار نوآورانه فین‌تک

…………………………………………………………………………………….

 

برای آشنایی با پلتفرم تأمین مالی جمعی ققنوس بر روی لینک زیر کلیک کنید.