امضای دیجیتال

برای حفظ امنیت شبکه‌های مبتنی بر فناوری دفتر کل توزیع شده و به‌طور خاص بلاک چین، از الگوریتم رمزنگاریِ زوج‌کلیدِ خصوصی و عمومی و امضای دیجیتال استفاده می‌شود.

با این الگوریتم شما می‌توانید اثبات کنید که کلید خصوصیِ یک کلید عمومی (آدرس) را در اختیار دارید؛ بدون آنکه نیاز باشد کلید خصوصی را به کسی بدهید. این کار در شبکه‌های مبتنی بر فناوری دفترکل توزیع‌شده و بلاک‌چین با امضای دیجیتال که با کلید خصوصی ساخته می‌شود، امکان‌پذیر است.

امضای دیجیتال موجودی است که می‌توانید از آن استفاده کنید تا نشان دهید که کلید خصوصی متصل به یک کلید عمومی را می‌دانید. بدون آنکه نیاز باشد که کلید خصوصی را لو بدهید. چراکه اگر کلید خصوصی خود را به کسی بدهید می‌تواند دارایی درون کلید عمومی (آدرس یا حساب) شما را خرج کند. بنابراین اگر کسی از شما سؤال کند که کلید خصوصیِ یک کلید عمومی مشخص را دارید، می‌توانید با این موجود، این موضوع را ثابت کنید. تنها لازم است که اندکی محاسبات ریاضی انجام دهید تا ادعای خود را ثابت کنید.

یک سوال اساسی

یک سوال پیش می‌آید. «چرا کسی نمی‌تواند از امضای دیجیتال شما برای تراکنش‌های دیگر استفاده کند؟». پاسخ این است که این موجود، یک‌بارمصرف و مخصوص یک تراکنش است. به بیان بهتر، شما تنها از کلید خصوصی برای ساختن آن استفاده نمی‌کنید. بلکه از کلید خصوصی و خود اطلاعات تراکنش، به‌همراه یکدیگر، برای این کار استفاده می‌کنید. بنابراین برای هر تراکنش باید این کار را تکرار کنید. پس اگر کسی بخواهد که از امضای دیجیتال شما در تراکنشی دیگر استفاده کند، به مشکل بر خواهد خورد. اعضای شبکه آن تراکنش را نخواهند پذیرفت.

امضای دیجیتال چگونه کار می‌کند؟

به‌طور خلاصه، این ابزار سودمند این‌گونه عمل می‌کند:

  1. شما کلید خصوصی و اطلاعات تراکنش را درهم‌سازی می‌کنید (هش می‌کنید) و با مقداری محاسبات ریاضی امضای دیجیتال می‌سازید.
  2. سپس آن را به‌همراه اطلاعات تراکنش و کلید عمومی به اعضای شبکه می‌دهید. آن‌ها می‌توانند با مقداری محاسبات ریاضی تایید کنند که شما کلید خصوصیِ این کلید عمومی را در اختیار دارید. درنتیجه تراکنش شما تأیید می‌شود. اگر و فقط اگر کلید خصوصی معتبر برای این تراکنش، امضای دیجیتال را ساخته باشد. شاید در نگاه اول این فرآیند شبیه جادوگری به نظر برسد. اما چیزی به‌جز ریاضیات نیست.
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.