بنیاد ققنوس بهعنوان نماینده شبکه ققنوس، اولین و بزرگترین زیرساخت فناوری دفترکل توزیعشده در ایران، در پاویون ایران در نمایشگاه صنایع هوشمند چین حضور یافت؛ در این نمایشگاه فناوری از خدمات و محصولات مبتنی بر شبکه ققنوس رونمایی شد.
ادامه مطلب
بایگانی ماه شهریور, ۱۴۰۰
اسناد تجاری دیجیتالی راهی امن برای معاملات در هرجا و هر زمان
پول به مثابه مقوله عام از آن زمانی که بشر محصولات خود را مبادله میکرده، وجود داشته است. اما اگر بخواهیم دقیقتر نگاه کنیم، پول به معنای خاص کلمه با تشکیل نظامهای پولی و توسعه تجارت، کارکرد اصلی و واقعی خود یعنی وسیله پرداخت بودن را پیدا کرده است. در این هنگام است که پول اعتباری ابداع شده و اسناد تجاری جایگزینِ پول پا به عرصه ظهور گذاشتند. البته همچنان مشکلاتی پیش روی استفاده از اسناد تجاری سنتی و مبتنی بر کاغذ وجود دارد. به این دلیل باید پای در عرصه دیجیتال نهاد و سخن از دیجیتالی شدن اسناد تجاری گفت. اسناد تجاری دیجیتال راهگشای ما برای حل معضلاتی است که گریبانگیر استفاده از کاغذ است. در این نوشتار از نشریه ققنوس هفت به تعریف اسناد تجاری سنتی پرداخته شده و محدودیتهای این اسناد را مطرح میکنیم. همچنین مزایای دیجیتالی شدن اسناد تجاری را متذکر شویم.
با آغاز همکاری رسمی ققنوس با لنداپ، پلتفرم وامدهی با وثیقه رمز ارز، توکن پیمان بهعنوان توکن پایه شبکه ققنوس به این پلتفرم افزوده شده و صاحبان توکن پیمان میتوانند با وثیقه سپاری توکن از لنداپ اعتبار خرید یا وام دریافت کنند. در ادامه میتوانید گفتگو با مدیران لنداپ را بخوانید و از جزییات دریافت تسهیلات با وثیقه توکن پیمان باخبر شوید.
هفتمین شماره نشریه ققنوس هفتمین نشریه ققنوس با تمرکز بر موضوع اسناد تجاری دیجتال با بررسی اسناد تجاری دیجیتال و نمایشگاه دستاوردهای ققنوس منتشر شد.
سیده معصومه بزرگنیا، کارشناس حقوقی شرکت ققنوس در مقاله خود به تاریخ امضا در ایران میپردازد. وی با اشاره به شرایط موجود جهانی و شکل گیری امضای دیجیتال در جهان، به ورود این نوع امضا در ایران و قوانین مربوطه به آن پرداخته است و مزایا و چالشهای احتمالی آن را بیان میکند. این مقاله در نشریه ققنوس منتشر شده است و علاقهمندان میتوانند آن را در نشریه شماره ۶ ققنوس بخوانند و یا در ادامه مطالعه نمایند.
آشنایی با معماری فنی و مفهومی زیرساخت کلید عمومی در شبکه ققنوس
زیرساخت کلید عمومی یا همان PKI، از طریق مدیریت انتشار گواهیهای دیجیتالی، مسئولیت حفاظت از دادههای مهم و حساس و ارائه شناسههای دیجیتال یکتا برای کاربران، دستگاهها و برنامههای کاربردی و نیز امنسازی ارتباطات بدون واسطه (همتا به همتا) را بر عهده دارد. یزدان عباسی، مدیر آکادمی ققنوس، در این نوشتار از نشریه شماره شش ققنوس سعی کرده است تا جای ممکن با زبانی ساده و غیرتخصصی، چیستی زیرساخت کلید عمومی، نحوه کارکرد این زیرساخت و کاربردهای رایج آن را بررسی کند.
همکاری رسمی ققنوس و لنداپ، پلتفرم وامدهی با وثیقه رمزارز، طی یک تفاهمنامه به صورت رسمی آغاز شد؛ در این راستا، توکن پیمان، توکن پایه شبکه ققنوس، به لیست داراییهای مورد پذیرش لنداپ، برای وثیقه و اعطای تسهیلات در قالب اعتبار خرید یا وام به صورت وجه ریالی افزوده شد.
نگاهی به پلتفرم ایرانی مدیریت هویت دیجیتالی شوکارد
“یک کارت شناسایی معتبر لطف میکنید! “، این جمله و جملات مشابه آن بارها و بارها در زندگی آدمها تکرار میشود. برای خرید بلیت، انجام امور بانکی و…، افراد باید با این کارتها، هویت خود را اثبات کنند. کارتهایی که بهسادگی جعل میشوند و از آنها سوءاستفاده میشود! اطلاعات هویتی در کنار دیگر دادهها مانند سایر دادههای شخصی برای کسبوکارها باارزش است. شرکتها سالانه مبالغ زیادی برای دریافت این اطلاعات پرداخت میکنند. اما سؤال اساسی اینجاست که آیا افراد راضی هستند، اطلاعات و دادههای شخصی آنها به دست کسبوکارها یا حتی دولت بیفتد؟ البته میتوان امکان سرقت اطلاعات، خطاهای انسانی و… را هم به موارد بالا اضافه کرد که رفع هرکدام یک فرصت تلقی میشود. آرمین ابراهیمی، مدیرعامل و بنیانگذارِ ایرانیِ پلتفرمِ بلاکچینیِ مدیریتِ هویتِ شوکارد، در ابتدای سال ۲۰۱۵ میلادی با مشاهده این فرصت دستبهکار شد و رفع برخی از این مشکلات را هدف کسبوکار خود قرار داد.
در ششمین نشریه ققنوس در این باره میخوانید:
امروزه بلاکچین بهعنوان نوعی فناوری شناخته میشود که قرار است تمام مناسبات سنتی بین افراد را دگرگون کند. کاربردهای بلاکچین طیف وسیعی از بانکداری و پرداخت، قراردادهای هوشمند، احراز هویت دیجیتالی، حسابداری، ذخیرهسازی داده، ثبتاسناد و اینترنت اشیا گرفته تا پزشکی، ژورنالیسم، آموزش، حملونقل، ارزهای دیجیتال، رأی دادن و بازار سرمایه را در برمیگیرد و تحقیقات جدید نیز روزبهروز بر وسعت قلمرو کارایی این فناوری اضافه میکند.
مجمع جهانی اقتصاد پیشبینی کرده است که تا سال ۲۰۲۷، حدود ۱۰ درصد تولید ناخالص داخلی جهان متکی به تکنولوژی بلاکچین خواهد بود. همچنین میزان سرمایهگذاری صورت گرفته توسط مؤسسات مالی در راستای شناسایی قابلیتهای بلاکچین از ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ بیش از ۵ برابر افزایشیافته و به ۴۰۰ میلیون دلار رسیده است. احراز هویت در جهان دیجیتال فرایند مهمی است که راهکارهایی که تاکنون برای آن استفاده شده، قاطع نبوده و اشکالاتی داشتهاند.
فناوری دفتر کل توزیع شده راهکاری مناسب برای این موضوع ایجاد کرده است. در مقاله «دور دنیای هویت و اسناد دیجیتالی در ۱۲۰۰ کلمه» از نشریه شماره ۶ ققنوس برخی راهکارهای مبتنی بر این فناوری را که از آن استفاده شده است، مرور میکنیم. ادامه مطلب