آکادمی ققنوس بهعنوان بازوی آموزشی شرکت ققنوس در زمینه پژوهش و فرهنگ سازی فناوری دفترکل توزیعشده، کتابچه مفاد قانون نمونه آنسیترال درباره سوابق الکترونیک قابل انتقال برگرفته از قانون تدوین شده کمیسیون حقوق تجارت بین الملل را ترجمه و منتشر کرد.
بایگانی تاریخ شهریور ۱۳ام, ۱۴۰۰
نگاهی به عملکرد سوئیفت و FATF در گفتوگو با وحید صیامی
زمانی ما خود سردمدار دادوستد با ممالک جهان بودیم، تجارتخانههای بسیاری در فرنگ، نمسه، بریتانی و ینگه دنیا بودند که مرکزشان در تهران و اصفهان بود و تجار ایرانی با ممالک جهان تجارت میکردند. برات تجار ایرانی حکم طلای ناب داشت و همه جا نقد میشد. حال اما ما ز اسب افتادهایم و دانش تجارت و مبادلات حساب باز اکنون در دستان دیگران است. اکنون در دورانی به سر میبریم که تحریمهای یکجانبه و قلدرمآبانه ایالاتمتحده امریکا آسیب بسیار زیادی بر پیکره اقتصاد ایران وارد کرده است، هرچند قرار بود پس از توافق هستهای برجام، فرجام این اوضاع ناگوار اقتصادی خجسته و نیک باشد، هرچند ولیالله سیف رئیسکل بانک مرکزی وقت خبر از اتصال شبکه سوئیفت داد اما هیچ پولی ردوبدل نمیشد و برای دریافت پول نفت پروسههای بوروکراتیک بسیاری باید از سوی دستگاه دیپلماتیک و اقتصادی صورت میگرفت و اکنون نیز میگیرد.
اما سازوکار شبکه سوئیفت به چه صورت است؟ ساختار FATF چگونه است؟ چگونه میتوان از این تنگنای اقتصادی بهسلامت گذشت؟ آیا اسناد تجاری دیجیتال راهکار ما برای خلاصی از شر تحریمها است؟ وحید صیامی کارشناس پرداخت و مؤلف کتاب دانشنامه پرداخت و بانکداری الکترونیکی در گفتوگویی با ققنوس پاسخگوی پرسشهای ما بود، آنچه در پی میآید مشروح این گفت و شنفت است که میتوانید در نشریه شماره ۷ ققنوس و ویرگول ققنوس بخوانید. ادامه مطلب