ویژگی متحول‌کننده و انقلابی کیف پول دیجیتال در این است که زمینۀ ورود کسب و کارهای بیشتر و جدیدتری را به بازار فراهم می‌کند.

 

همه آنچه که باید درباره کیف پول دیجیتال بدانیم

کیف پول دیجیتال چیست و چگونه کار می‌کند؟ مزیت نرم افزارهای پرداخت دیجیتالی چیست و این برنامه‌ها چه کاربردها و امکان‌های جدیدی برای کاربران فراهم می‌کنند؟ این مقاله در کنار پاسخ به سؤال‌های بالا، فناوری‌های مورد استفاده در دستگاه‌های تلفن همراه و کیف پول دیجیتال را مرور می‌کند.

 

تعریف ساده کیف پول دیجیتال

کیف پول‌های دیجیتال ابزارهای پرداخت آنلاین هستند که معمولاً در قالب اپلیکیشن ارائه می‌شوند.  این کیف پول‌ها نسخه‌های مجازی کارت‌های نقدی و اعتباری را به‌طور امن ذخیره می‌کنند، به طوری که برای انجام پرداخت‌ها نیازی به حمل کارت فیزیکی نخواهید داشت. همچنین می‌توانید بلیت‌های دیجیتال و کوپن‌های الکترونیکی را در آن‌ها ذخیره کرده و به این ترتیب اسناد مورد نیاز خود را همیشه در دسترس داشته باشید.

 

کیف پول دیجیتال چگونه کار می‌کند؟

یک کیف دیجیتال از نرم افزاری استفاده می‌کند تا جزئیات پرداخت شما را از حساب بانکی متصل به فروشنده‌ای که تراکنش با آن انجام می‌شود پیوند دهد.

این برنامه‌ها انواع مختلفی از دسترسی‌ها را امکان پذیر می‌کنند. کیف‌پول‌های باز که در اکثر خرده‌فروش‌ها پذیرفته می‌شوند،  خریدهای آنلاین و پرداخت‌های بدون تماس در فروشگاه‌ها و حتی امکان برداشت در دستگاه‌های خودپرداز انتخابی را فراهم  می‌کنند. کیف پول‌های نیمه بسته و بسته هم امکان تراکنش‌های خاصی را با گروهی از خرده فروشان یا فقط با خرده فروشی صادر کننده کیف پول فراهم می‌کنند.

 

امنیت داده‌ها در کیف پول دیجیتال

مزایای این فناوری بسیار زیاد است. با استفاده از این امکان دیگر نیازی به وارد کردن جزئیات اطلاعات کارت خود در هر نوبت پرداخت نیست. اطلاعات پرداخت شما در یک فضای  مرکزی محافظت شده ذخیره و یک شماره مجازی منحصر به فرد به آن اختصاص داده می‌شود. این ویژگی از پول شما محافظت می‌کند، حتی اگر تلفن هوشمند شما گم شود یا به سرقت برود.

کیف پول‌های دیجیتال از رمزگذاری پیشرفته استفاده می‌کنند تا اطمینان حاصل شود که اطلاعات پرداخت شما هرگز از گوشی هوشمند شما خارج نمی‌شود. از آنجا که کیف پول‌های دیجیتال در دستگاه محافظت شده با رمز عبور شما قرار دارند و پرداخت ها اغلب فقط از طریق اثر انگشت امکان پذیر است، کاملاً ایمن هستند.

بسیاری از این کیف پول‌ها همچنین دارای پروتکل‌های امنیتی مضاعف مانند پین‌های یکبار مصرف احراز هویت دو مرحله‌ای هستند که در صورت نیاز می‌توان از آن‌ها استفاده کرد. با این حال، برای اطمینان بیشتر می‌توانید همیشه رمزهای عبور خود را شخصی نگه دارید و حساب‌های خود را از نظر فعالیت‌های مشکوک زیر نظر داشته باشید تا در صورت گم شدن یا دزدیده شدن دستگاه، امکان غیرفعال کردن آن فراهم باشد.

 

انواع کیف دیجیتال

به طور کلی انواع کیف پول دیجیتال را در ۳ دسته می‌شود خلاصه کرد.

در نوع اول، یک شرکت فروش محصولات یا خدمات می‌تواند یک کیف پول بسته یا محدود برای مشتریان ایجاد کند تا بتوانند از آن فقط در انجام معاملات با صادر کننده کیف پول استفاده کنند. Amazon Pay نمونه‌ای از کیف پول بسته است.

کیف پول نیمه بسته نوع دیگری از کیف پول‌های دیجیتال است. یک کیف پول نیمه بسته به کاربران این امکان را می‌دهد که در مکان‌های تجاری، همچنین مکان‌های فهرست شده تراکنش انجام دهند. اگرچه محدوده پوشش چنین کیف پول‌هایی محدود است، اما خرید آنلاین و آفلاین از طریق این کیف پول‌ها امکان پذیر است. با این حال، بازرگانان برای پذیرش پرداخت از این طریق باید با صادرکنندگان کیف پول قراردادی منعقد کنند.

شکل دیگر کیف پول دیجیتال نوعی است که بانک‌ها یا مؤسسات شریک با آن‌ها صادر می‌کنند. کاربران دارای کیف پول باز می‌توانند علاوه بر برداشت وجه از بانک‌ها و دستگاه‌های خودپرداز، برای انتقال وجه کلیه تراکنش‌های مجاز از این کیف استفاده کنند.

 

کیف پول‌های رمزنگاری شده

کیف پول‌های کریپتو یا رمزنگاری شده، نوعی کیف پول منحصر به فرد هستند که برای ذخیره رمزهای عبور ارزهای دیجیتال شما در یک فضای مرکزی استفاده می‌شوند. برخلاف کیف دیجیتال، آن‌ها در واقع ارزها را نگهداری نمی‌کنند، بلکه ابزارهایی را برای دسترسی و استفاده از آن‌ها در اختیار شما قرار می‌دهند.

در حالی که بسیاری از کیف پول‌های رمزنگاری دیجیتال هستند، برخی از آن‌ها به عنوان سخت‌افزاری فیزیکی شبیه به یک USB است. کیف پول‌های دیجیتال بسیار کاربردی هستند زیرا به شما امکان می‌دهند تمام ارزهای خود را در یک فضا مدیریت کرده، پول ارسال و دریافت کنید، و حتی از فروشگاه‌هایی که ارزهای دیجیتال را می‌پذیرند خرید کنید.

 

کاربردهای کیف پول‌های دیجیتال

ویژگی متحول کننده و انقلابی کیف پول دیجیتال اینجاست که زمینۀ ورود کسب و کارهای بیشتر و جدیدتری را به بازار فراهم می‌کند. همانطور که متاورس به تکامل خود ادامه می‌دهد، پرداخت های دیجیتال هم فراتر از پرداخت های بدون تماس درون فروشگاهی و آنلاین کاربردهای جدیدتر و متنوع‌تری پیدا می‌کنند، زیرا افراد می‌توانند اطلاعات پرداخت را مستقیماً در پلتفرم فروشگاه‌های متاورس مجازی ذخیره کنند.

اخیراً، متا اعلام کرده که با حذف نیاز به چندین بار وارد کردن اطلاعات پرداخت و افزایش سرعت تراکنش‌ها در کنار کاهش هزینه‌های مصرف کننده، کیف پول دیجیتال خود یعنی « متا پی» را برای فضای متاورس توسعه می‌دهد. این کیف پول دیجیتال همچنین کالاهای مجازی را در متاورس ذخیره خواهد کرد.

 

فناوری‌های مورد استفاده در کیف پول‌های دیجیتال

در حال حاضر، فناوری‌های مورد استفاده دستگاه‌های تلفن همراه و کیف پول دیجیتال عبارتند از:

کدهای QR که بارکدهای ماتریسی ذخیره اطلاعات هستند و شما را قادر می‌سازند شما از دوربین دستگاه خود و سیستم اسکن کیف پول برای پرداخت ها استفاده کنید.

NFC فناوری دیگری است که به دو دستگاه هوشمند اجازه می‌دهد تا با استفاده از سیگنال‌های الکترومغناطیسی اطلاعات را به هم متصل و انتقال دهند.

انتقال امن مغناطیسی (MST) نیز همان فناوری مورد استفاده توسط کارت‌خوان‌های مغناطیسی است. تلفن شما این فیلد رمزگذاری شده را ایجاد می‌کند که پایانه فروش می‌تواند آن را بخواند.

از آنجا که ارز دیجیتال راه خود را به سیستم مالی باز کرده است، کیف پول‌های دیجیتالی مانند Apple Pay و Google Pay هم امکان افزودن یک کارت نقدی Bitpay را فراهم کرده‌اند که کیف پول شما از آن برای پرداخت هزینه خرید استفاده می‌کند.

 

برای آشنایی با کیف توکن ققنوس  بر روی لینک زیر کلیک کنید.