کیف پول بلاکچین یا کیف پول کریپتو راهی برای مدیریت، ایمنسازی و استفاده از ارزهای رمزنگاریشده و سایر داراییهای دیجیتال مبتنی بر بلاکچین است.
همانطور که یک کیف پول فیزیکی به شما امکان میدهد پول خود را ذخیره کنید، یک کیف پول مبتنی بر بلاکچین نیز به شما امکان میدهد ارزهای دیجیتال و سایر داراییهای دیجیتال مبتنی بر بلاکچین خود را مدیریت و استفاده کنید. با افزایش پذیرش ارزهای دیجیتال بهعنوان یک طبقه دارایی سرمایهگذاری، گزینه پرداخت دیجیتال و تسهیلکننده اقتصاد دیجیتال، افرادی که ارز دیجیتال در اختیار دارند باید با کیف پولهای بلاکچین و کاربردهای آن آشنا باشند. در این مقاله آنچه باید درباره این ابزار بدانیم، همچنین نکاتی را که باید هنگام انتخاب نوع آن برای استفاده در نظر بگیریم، مرور میشود.
کیف پول بلاکچین
کیف پول بلاکچین یا کیف پول کریپتو راهی برای مدیریت، ایمنسازی و استفاده از ارزهای رمزنگاریشده مانند بیتکوین (CRYPTO:BTC) و اتریوم (CRYPTO:ETH) و سایر داراییهای دیجیتال مبتنی بر بلاکچین (مثلاً NFT) است. دو نوع اساسی از این کیف پول وجود دارد: کیف پول نرمافزاری و کیف پول سختافزاری.
انواع کیف پولهای نرمافزاری عبارتند از کیف پولهای تحت وب (یا صرافی رمزنگاری)، کیف پول موبایل و کیف پول دسکتاپ. کیف پول سختافزاری یک دستگاه فیزیکی است که دسترسی آفلاین به ارزهای دیجیتال شما را ایمن میکند. در ادامه جزئیاتی در مورد هر کدام از آنها را مرور میکنیم.
کیف پولهای مبتنی بر وب: کیفپولهای وب کاربرد آسانی دارند، مانند کیفهایی که توسط یک صرافی میزبانی میشوند و از طریق آنها میتوانید ارزهای دیجیتال را خرید و فروش کنید. در این مدل، کلیدهای امنیتی توسط خود ارائهدهنده کیف پول ذخیره و مدیریت میشوند. بهعنوان مثال، اگر با استفاده از Coinbase Global (NASDAQ:COIN) ارز دیجیتال خریداری میکنید، کلیدهای امنیتی که دسترسی به داراییها را مدیریت میکنند در یک کیف پول مبتنی بر وب که همیشه به اینترنت متصل است نگهداری میشوند. از این بابت در این نوع از کیف پولها مشکلات امنیتی وجود دارد. با این وجود، اما این نوع ذخیرهسازی برخی از سادهترین گزینهها را برای مدیریت تراکنشهای رمزنگاری و خرید ارزهای دیجیتال فراهم میکند.
کیف پول موبایل: کیف پول موبایل نرمافزاری است که روی گوشی هوشمند یا تبلت قرار میگیرد. برخی از این برنامهها بدون میزبانی هستند، به این معنی که شما مسئول ذخیره و مدیریت کلید خصوصی برای دسترسی به ارزهای دیجیتال خود خواهید بود. گزینههای محبوب این نوع کیف پول عبارتند از Coinbase Wallet ، Mycelium و Trust Wallet که بخشی از صرافی ارز دیجیتال بایننس است. بعضی از کیفپولهای موبایل ممکن است امنیت بیشتری را با گزینههای آفلاین فراهم کنند.
کیف پولهای رومیزی: کیف پول دسکتاپ مانند همتایان تلفن همراه خود، نرمافزاری برای کاربران رایانه شخصی است. نمونههایی از کیف پولهای مبتنی بر دسکتاپ عبارتند از MetaMask، Exodus و Electrum. بسیاری از این کیف پولهای بلاکچین گزینههای ذخیرهسازی سرد را برای امنیت بیشتر ارائه میدهند.
کیف پولهای سختافزاری: کیف پول سختافزاری را میتوان از طریق USB یا پورتهای دیگر به رایانه متصل کرد تا نقل و انتقالات و تراکنشها را تسهیل کند، اما در غیر این صورت راهی برای حفظ دسترسی رمزنگاری در فضای سرد است. این نوع کیف پول بالاترین سطح امنیت را ارائه میدهد، اما شما مسئول پیگیری کلیدهای امنیتی خود خواهید بود.
چرا از کیف پول بلاکچین استفاده میکنیم؟
از آنجا که ارزهای دیجیتال در یک سیستم دفتر کل دیجیتال عمومی قرار دارند و از طریق اینترنت قابل دسترسی هستند، امنیت سایبری باید برای کسانی که قصد استفاده و ذخیرهسازی طولانیمدت ارزهای دیجیتال را دارند، در اولویت قرار گیرد. راهاندازی کیف پول بلاکچین باید اولویت بالایی برای سرمایهگذاران باشد.
کیف پول بلاکچین چگونه کار میکند؟
یک کیف پول مبتنی بر بلاکچین در واقع ارز دیجیتال شما را نگهداری نمیکند، بلکه در واقع رمزارزها بر روی خود بلاکچین قرار دارند. سیستم دفتر کل دیجیتال که برای مدیریت کریپتوها و سایر داراییها با استفاده از یک شبکه بلاکچین خاص استفاده میشود. کیف پول بلاکچین به سادگی راهی برای ایمن کردن کلید دیجیتالی است که دسترسی به رمزارزهای شما را کنترل میکند.
ویژگیهای کیف پول بلاکچین
این کیف پول راهی برای مدیریت چندین نوع رمزارز برای استفاده طولانیمدت ارائه میدهد. همچنین یک کلید عمومی را ارائه میدهد که برای تراکنشهای رمزنگاری استفاده میشود.
برخی از کیف پولها یک کلید خصوصی ارائه میدهند که بهعنوان یک “صندوق دیجیتال” برای امنیت بیشتر عمل میکند.
بسته به نوع کیف پولی که راهاندازی میکنید، دو کلید در اختیار شما قرار میگیرد. اولین مورد یک کلید عمومی است که بهطور خودکار هنگام راهاندازی کیف پول ایجاد میشود و برای تراکنشهای رمزنگاری و برای انجام اموری مانند خرید، پذیرش پرداخت یا انتقال ارزهای دیجیتال به حسابهای دیگر، با سایر کاربران کریپتو به اشتراک گذاشته میشود. کلید دوم یک کلید خصوصی است (در اصل یک رمز عبور)، که باید آن را ایمن نگه دارید، زیرا برای مدیریت هرگونه حرکت رمزنگاری و تنها توسط شما استفاده میشود.
درک عملکرد کیف پول بلاکچین
کیف پولهای الکترونیکی به افراد اجازه میدهد تا ارزهای دیجیتال و سایر داراییهای دیجیتال را ذخیره کنند. در مورد کیف پول بلاکچین، کاربران میتوانند موجودی ارزهای دیجیتال مختلف مانند بیت کوین و اتر معروف و همچنین استلار، تتر و پکسوس استاندارد را مدیریت کنند.
ایجاد کیف پول الکترونیکی با کیف پول بلاکچین رایگان است و فرآیند راهاندازی حساب بهصورت آنلاین انجام میشود. افراد باید یک آدرس ایمیل و رمز عبور ارائه دهند که برای مدیریت حساب استفاده میشود و سیستم یک ایمیل خودکار ارسال میکند و درخواست میکند حساب تأیید شود.
هنگامیکه کیف پول ایجاد میشود، یک شناسه کیف پول به کاربر ارائه میشود که یک شناسه منحصربهفرد مشابه شماره حساب بانکی است.
دارندگان کیف پول میتوانند با ورود به وبسایت Blockchain یا با دانلود و دسترسی به یک برنامه تلفن همراه به کیف پول الکترونیکی خود دسترسی داشته باشند.
رابط این کیف پول موجودی کیف پول فعلی را برای داراییهای رمزنگاری و آخرین تراکنشهای کاربر نشان میدهد. کاربران همچنین میتوانند به نمودارهای قیمت دسترسی داشته باشند و ارزش وجوه را به ارز محلی انتخابی کاربر مشاهده کنند. همچنین وجود دارد.
کارمزد کیف پول بلاکچین
توجه به این نکته مهم است که کیف پول بلاکچین از فرآیندی استفاده میکند که آن را کارمزد پویا مینامند، به این معنی که کارمزدی که برای هر تراکنش دریافت میشود میتواند بر اساس عوامل مختلف متفاوت باشد. هم اندازه تراکنش و هم شرایط شبکه در زمان تراکنش میتواند بر اندازه کارمزد تأثیر زیادی بگذارد. تعداد زیادی از تراکنشها را میتوان در یک بلوک توسط رایانههای پرقدرت به نام ماینرها پردازش کرد. ماینرها معمولاً تراکنشهایی را که بالاترین کارمزد را دارند ابتدا پردازش میکنند زیرا از نظر مالی برای آنها سودمند است.
به این ترتیب این نوع از کیف پول یک کارمزد اولویتی ارائه میدهد که احتمالاً میتواند در عرض یک ساعت تراکنش را پردازش کند. یک کارمزد معمولی نیز وجود دارد که ارزانتر است اما تراکنش احتمالاً بیش از یک ساعت طول میکشد. هزینهها نیز میتواند توسط مشتری سفارشی شود. با این حال، اگر مشتری کارمزد را خیلی کم تعیین کند، انتقال یا تراکنش ممکن است به تأخیر بیفتد یا رد شود.
امنیت کیف پول بلاکچین
امنیت کیف پول یک نکته مهم برای کاربران است، زیرا یک حساب در معرض خطر ممکن است منجر به از دست دادن کنترل داراییهای کاربران شود. کیف پول بلاکچین دارای چندین سطح امنیتی برای محافظت از وجوه کاربر در برابر هر مهاجم احتمالی، از جمله خود شرکت است.
رمزهای عبور
مانند سایر خدمات دیجیتال، حسابهای کیف پول مبتنی بر بلاکچین برای محافظت از کاربران به رمز عبور نیاز دارند. با این حال، شرکت Blockchain رمز عبور کاربر را ذخیره نمیکند و در صورت گم شدن نمیتواند رمز عبور را بازنشانی کند. این اقدام از به سرقت رفتن ارزهای دیجیتال توسط خودیهای شرکت جلوگیری میکند.
روشهای امنیتی اختیاری
علاوه بر محافظتهای ذکرشده در بالا، چندین تدابیر امنیتی اختیاری نیز وجود دارد که میتوانند به ایمن کردن کیف پولهای کاربر در برابر حملات خارجی کمک کنند. برای کاهش خطر فیشینگ، کیف پول مبتنی بر بلاکچین به کاربران اجازه میدهد از احراز هویت دو مرحلهای یا لیست سفید IP استفاده کنند تا از ورود دستگاههای ناآشنا به سیستم جلوگیری کنند. همچنین میتوان دسترسی از طریق شبکه Tor را مسدود کرد و از این طریق هکرهای احتمالی را از پنهان کردن آدرس IP خود جلوگیری کرد.
……………………………………………………………………………………..
در این ارتباط همچنین میتوانید مقالات زیر را مطالعه کنید
فناوری بلاکچین و کیف پول دیجیتال
دارایی دیجیتال و نسلهای جدید کیف پول
کیف پول؛ ابزار ارتباط با شبکههای بلاک چینی!
…………………………………………………………………………………….
برای دسترسی به کیف توکن ققنوس بر روی لینک زیر کلیک کنید.