با وجود اینکه فاکتورهای ثابت و متغیر زیادی در نتیجه گرفتن از همه انواع سرمایه‌گذاری نقش بازی می‌کنند، اما استراتژی‌های سرمایه‌گذاری هم در این میان از اهمیت برخوردارند.

 

چگونه در بلاک‌چین مشارکت و سرمایه‌گذاری کنیم؟

با وجود اینکه عامل‌های ثابت و متغیر زیادی در نتیجه گرفتن از همه انواع سرمایه‌گذاری نقش بازی می‌کنند، اما استراتژی‌های سرمایه‌گذاری هم در این میان از اهمیت برخوردارند.

اگر پیش از این مقالات ما را در ارتباط با مفهوم و کاربردهای فناوری بلاک‌چین خوانده باشید، حتماً با ماهیت این تکنولوژی انقلابی تا اندازه‌ای آشنا شده‌اید. اما اگر صرفاً کنجکاو هستید ظرفیت‌های اقتصادی این فناوری را بشناسید، یا اگر به دنبال جستجوی راه‌های جدید برای سرمایه‌گذاری و کسب سود هستید، این مقاله می‌تواند برایتان سودمند باشد.

اما قبل از هر چیز شاید به یک آشنایی اولیه با مفهوم و ماهیت بلاک‌چین نیاز داشته باشیم.

 

بلاک‌چین چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

بلاک‌چین یک پایگاه داده یا دفتر کل توزیع‌شده است که بین گره‌های یک شبکه کامپیوتری به اشتراک گذاشته شده است. به‌عنوان یک پایگاه داده، یک بلاک‌چین اطلاعات را به‌صورت الکترونیکی در قالب دیجیتال ذخیره می‌کند. بلاک‌چین‌ها بیشتر به خاطر نقش حیاتی خود در سیستم‌های ارزهای دیجیتال، مانند بیت‌کوین، برای حفظ رکورد ایمن و غیرمتمرکز تراکنش‌ها شناخته می‌شوند. بلاک‌چین وفاداری و امنیت رکورد داده‌ها را تضمین می‌کند.

هدف اصلی این فناوری صرفه‌جویی در هزینه‌ها از طریق حذف واسطه‌های اضافی در ارتباطات است. در این فناوری، دفتر کل میان اعضای شبکه (میزبانان) توزیع می‌شود. آن‌ها موظف هستند که اعتبار معاملات و حساب‌ها را حفظ کنند. نتیجه این کار یک سیستم غیرمتمرکز ثبت داده است. در این سیستم معاملات، به‌صورت سریع، شفاف، قابل‌اطمینان و غیرقابل دست‌کاری انجام می‌شوند.

معمولاً دو اصطلاح بلاک‌چین و فناوری دفتر کل توزیع‌شده به‌طور هم‌معنی استفاده می‌شوند. اما دفتر کل یک اصطلاح وسیع‌تر است. لزوماً نباید از زنجیره‌ای از بلوک‌ها استفاده کند و انواع مختلفی در اکوسیستم دارد. اما بلاک‌چین محبوب‌ترین نوع آن است. از دیگر اشکال این فناوری می‌توان به گراف جهت‌دار غیر مدور نیز اشاره کرد که تفاوت اصلی و عمده در پیاده‌سازی آن‌ها در مکانیسم اجماع و توافق آن‌ها خلاصه می‌شود. بنابراین، بلاک‌چین یک دفتر کل است. اما دفتر کل لزوماً بلاک‌چین نیست.

یکی از تفاوت‌های کلیدی بین یک پایگاه داده معمولی و یک دفتر کل توزیع‌شده، نحوه ساختار داده‌ها است. یک بلاک‌چین اطلاعات را در گروه‌هایی به نام بلوک‌ها جمع‌آوری می‌کند که مجموعه‌ای از اطلاعات را در خود نگهداری می‌کنند. بلوک‌ها دارای ظرفیت‌های ذخیره‌سازی خاصی هستند و هنگامی‌که پر می‌شوند، بسته می‌شوند و به بلوک پر شده قبلی متصل می‌شوند. به‌این‌ترتیب زنجیره‌ای از داده‌ها تشکیل می‌شود که به نام بلاک‌چین شناخته می‌شود. تمام اطلاعات جدیدی که به دنبال آن بلوک تازه اضافه شده در یک بلوک تازه تشکیل‌شده همگردانی (کامپایل) می‌شود که پس از پر شدن نیز به زنجیره اضافه می‌شود.

یک پایگاه داده معمولاً داده‌های خود را به‌صورت جداول ساختار ارائه می‌دهد. این در حالی است که یک بلاک‌چین، همان‌طور که از نامش پیداست، داده‌های خود را در قطعات (بلوک‌هایی) که کنار هم قرار گرفته‌اند ساختار می‌بخشد. این ساختار داده به‌طور ذاتی یک جدول زمانی برگشت‌ناپذیر از داده‌ها ایجاد می‌کند و هنگامی‌که یک بلوک پر می‌شود، بخشی از این جدول زمانی می‌شود. هر بلوک در مختصات زمانی که به زنجیره اضافه می‌شود، یک مهر زمانی دقیق می‌پذیرد.

 

چرا سرمایه‌گذاری در بلاک‌چین؟

اگر در این لحظه این سؤال در ذهنتان ایجاد شده که «آیا امروز زمان مناسبی برای سرمایه‌گذاری در بلاک‌چین است؟»، در جواب باید گفت بستگی به این دارد که به سرمایه‌گذاری چقدر دوراندیشانه و برای بلند مدت نگاه می‌کنید.  درست است که فناوری بلاک‌چین کمی بیشتر از یک دهه است که به وجود آمده و شاید فقط در چند سال اخیر است که بخشی از ظرفیت‌های آن آشکار شده، اما به خوبی روشن است که سرعت گسترش و رشد این فناوری، نوید روزهای درخشانی را می‌دهد.

اما وضعیت امروز فناوری بلاک‌چین از نظر پذیرش آن در جوامع مختلف چگونه است؟ بیایید قبل از هر چیز این وضعیت را با هم مرور کنیم.

می‌دانیم که به دلیل همه‌گیری کووید ۱۹، جهان به‌سرعت در حال تغییر به سمت دیجیتالی شدن است. بلاک‌چین هم با فناوری‌های موازی خود از جمله محاسبات ابری، تجارت الکترونیک و هوش مصنوعی در همین مسیر حرکت می‌کند.

تنها چند اشاره به نام‌ها و برندهای بزرگ جهانی کافی است تا از امکان‌هایی که فناوری بلاک‌چین در زمینه سرمایه‌گذاری‌های خرد و کلان در اختیار فعالان صنایع مختلف و کسب‌وکارها می‌گذارد، آگاه شویم.  برای نمونه بلاک‌چین از سوی شرکت‌های بزرگ فناوری مانند آمازون مورد توجه قرار گرفته است. غول صنعت پرداخت دیجیتال یعنی «پِی پَل» (PayPal Holdings) هم امکان پرداخت با بیت‌کوین را فراهم کرده است. همچنین شرکت‌های پرداخت دیجیتال قدیمی‌تر مثل «ویزا» و «مستر کارت»  با استارت‌آپ‌های ارزهای دیجیتال و بلاک‌چین کار می‌کنند تا شبکه‌های پرداخت خود را به‌روز نگه‌دارند. در زمینه دارایی‌های دیجیتال هم، فیس‌بوک  از طریق پروژه «لیبرا» به فعال کردن پرداخت‌های دیجیتال و خدمات مالی در برنامه‌های خود ادامه می‌دهد. این غول شبکه‌های اجتماعی با بیش از ۲ میلیارد کاربر می‌تواند این پلتفرم را به یک نیروی قدرتمند در بلاک‌چین تبدیل کند.

به‌این‌ترتیب، بلاک‌چین به‌عنوان یک فناوری جدید با ظرفیت تغییر معادلات دنیای تجارت، به‌طور طبیعی توجه جامعه سرمایه‌گذاری را به خود جلب کرده است.

 

راه‌های شروع سرمایه‌گذاری در بلاک‌چین

یکی از اولین اقدام‌هایی که می‌توانید برای شروع سرمایه‌گذاری در بلاک‌چین انجام دهید، سرمایه‌گذاری مستقیم در سهام شرکت‌هایی است که از بلاک‌چین استفاده می‌کنند. اما راه‌های دیگری هم وجود دارد.

  • ارزهای رمزنگاری‌شده مانند بیت‌کوین یا اتریوم را مستقیماً خریداری، یا سهام یک اتحادیه ارزهای دیجیتال را خریداری کنید.
  • یک صندوق قابل معامله در بورس بخرید که به‌طور خاص در سهام شرکت‌هایی که مبتنی بر بلاک‌چین فعالیت می‌کنند سرمایه‌گذاری می‌کند.
  • در پروژه‌های تأمین مالی جمعی، از طریق عرضه اولیه، شراکت کنید.
  • برای خرید سهام شرکت‌ها، حتی شرکت‌های دولتی که در حال توسعه یا استفاده از فناوری بلاک‌چین هستند، اقدام کنید.

 

چند توصیه کاربردی برای سرمایه‌گذاری در بلاک‌چین

با وجود اینکه فاکتورهای ثابت و متغیر زیادی در نتیجه گرفتن از همه انواع سرمایه‌گذاری نقش بازی می‌کنند، اما استراتژی‌های سرمایه‌گذاری هم در این میان از اهمیت برخوردارند. در اینجا نکاتی را که به شما کمک می‌کند در شروع سرمایه‌گذاری، به‌خصوص  در حوزه کریپتو، قدم‌های مطمئن‌تری بردارید، یادآوری می‌کنیم.

  • در شرایط فعلی و در شروع، بهتر است حداکثر میزان سرمایه‌گذاری شما در ارز دیجیتال، از ۵ تا ۱۰ درصد کل سبد سرمایه‌گذاری‌تان تجاوز کند.
  • در بازار پر نوسان کریپتو، سرمایه‌گذار باید بازار را کاوش کند و تحقیقات خود را انجام دهد. سرمایه‌گذار حوزه کریپتو برای موفقیت باید دارای اعصاب فولادین، یک برنامه استراتژیک و یک پلتفرم معاملاتی مناسب باشد.
  • در سرمایه‌گذاری کریپتویی از روش‌های معاملاتی مبتنی بر احتمال و حدس و گمان پرهیز کنید تا حتی‌الامکان سرمایه خود را در برابر زیان‌های ناشی از نوسانات بازار محافظت کنید.
  • تنوع دادن به سبد سرمایه‌گذاری در دارایی‌های دیجیتالی، یکی از بهترین تکنیک‌ها برای سرمایه‌گذاران کریپتو است. زمانی که بازارها افت می‌کنند، این تنوع سبد دارایی‌ها به تعادل پرتفوی کمک می‌کند.

 

برای ورود به بازار  غیرمتمرکز ققنوس  بر روی لینک زیر کلیک کنید.