بایگانی ماه آذر, ۱۴۰۲
دهمین همایش بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت در روزهای ۲۹ و ۳۰ آبان در مرکز همایشهای بینالمللی صدا و سیما با موضوع «گذار به بانکداری هوشمند» برگزار شد. این همایش بخشهای مختلفی چون سخنرانی، کارگاههای آموزشی، جشنواره نوربخش و… داشته و یکی از مهمترین بخشهای آن، نمایشگاه محصولات تخصصی در صنعت پرداخت بوده است. در این نمایشگاهها بیشتر کسبوکارهای اکوسیستم پرداخت کشور اعم از بانکها، شرکتهای زیرساختی و نرمافزاری و خدمات انفورماتیک محصولات خود را در حوزه بانکداری هوشمند ارائه دادند.
شرکت ققنوس به عنوان شرکتی پیشرو در اقتصاد دیجیتال در این همایش حضور داشت و از دستاوردهای خود پیرامون موضوع بانکداری هوشمند رونمایی کرد. در ادامه به معرفی فعالیتهای ققنوس در طول نمایشگاه نظامهای پرداخت میپردازیم.
رونمایی کیف ریال دیجیتال پست بانک/ همکاری مشترک ققنوس و پست بانک
دارایی دیجیتال بانک مرکزی ایران ریال دیجیتال نام دارد و نسخه الکترونیکی پول قانونی کشور یعنی ریال است. بانک مرکزی ایران از سال ۱۳۹۷ پروژه ریال دیجیتال را به عنوان یکی از اولینها در جهان آغاز کرده و این موضوع یکی از محورهای مهم در دهمین همایش نظامهای پرداخت مطرح شد.
یکی ازجذابترین بخشهای این همایش، رونمایی از پروژه کیف ریال دیجیتال پست بانک بود (لازم به ذکر است که پروژه کیف ریال دیجیتال با پیمانکاری شرکت ققنوس به انجام رسیده است). این رونمایی در روز دوم نمایشگاه در غرفه پست بانک، توسط نمایندگان ققنوس، پست بانک و همچنین حضور جناب آقای محمدرضا مانی یکتا معاون اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی انجام شد.
شرکت ققنوس در تلاش است تا بتواند زیرساخت ریال دیجیتال را در اکوسیستم بانکداری کشور پیاده کند و تا به امروز این پروژه را با بانکهایی همچون سینا، شهر، صادرات و پاسارگاد آغاز کرده است.
شرکت ققنوس و شرکت نیکاستارتر و دادهپردازی پارسیان در دهمین همایش بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت تفاهمنامه همکاری امضا کردند.
این تفاهمنامه در زمینه تامین مالی جمعی طرحهای دانشبنیان با هدف افزایش تعداد طرح های کرادفاندینگ، توسعه فعالیت کرادفاندینگ و کمک به نظام مالی تامین مالی جمعی منعقد شد.
تامین مالی جمعی به معنای جذب سرمایه و حمایت مالی افراد مختلف جامعه از یک پروژه است که از طریق پرداخت بخشی از سرمایهی مورد نیاز برای اجرای آن پروژه انجام میگیرد. در سالهای اخیر کرادفاندینگ به عنوان روش تأمین سرمایه، بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
سکوی تامین مالی جمعی ققنوس با توجه به مزایای متعددی مانند تجربه کاربری آسان، توانسته است تامین مالی چندین استارتاپ را با موفقیت انجام دهد. طبق تجربه این استارتاپها ققنوس تجربه کاربری بسیار دوستانه دارد و به راحتی میتوان از آن استفاده کرد.
شرکت نیک استارتر توسط جمعی از دانشجویان دانشگاه شریف در زمینه تامین مالی جمعی تشکیل شده است.
در جلسه این تفاهمنامه دکتر سعید احمدی پویا و دکتر حسام زاهدی به عنوان نمایندگان ققنوس، دکتر توفیقی (مدیرعامل داده پردازی پارسیان)، دکتر موسوی ( معاون نوآوری و فناوری داده پردازی پارسیان)، دکتر فرزانه ابوالفضل ( رئیس هیئت مدیره لوتوس پیروزی) و خانم و آقای اسماعیل خانیان بنیانگذاران نیک استارتر حضور داشتند.
شایان ذکر است؛ در حال حاضر استارتاپهایی که در حوزه هوش مصنوعی تمایل به فعالیت دارند میتوانند در سکوی تأمین مالی جمعی ثبتنام کرده و کسبوکار خود را راهاندازی کنند.
شرکت ققنوس و پرداخت الکترونیک سپهر در دهمین همایش بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت تفاهمنامه همکاری امضا کردند.
بر اساس این تفاهم، ققنوس و پرداخت الکترونیک سپهر در زمینه ایجاد توکن های توکنهای وفاداری پذیرندگان شبکه پرداخت کشور، توسعه پروژه پذیرندگی ریال دیجیتال، همچنین ارائه برات و سفته الکترونیک به پذیرندگان شبکه پرداخت همکاری خواهند داشت.
مشارکت در برگزاری دورههای آموزشی و کارگاههای مختلف از دیگر مفاد این تفاهمنامه است.
سعید احمدی پویا مدیرعامل شرکت یکتا ققنوس پارس و حمزه آقابابائی مدیرعامل پرداخت الکترونیک سپهر امضاکنندگان این تفاهمنامه بودند.
شرکت فناوریهای اطلاعاتی و مالی توزیعشده یکتا ققنوس پارس، بزرگترین زیرساخت دفترکل توزیعشده در ایران، است که بهعنوان شرکت دانش بنیان در زمینه کاربردی سازی فناوری دفترکل توزیعشده با هدف توسعه محصولات و راهکارهای نوین بر پایه فناوریدفترکل توزیعشده (DLT) فعالیت می کند. در این راستا، ققنوس طیف گستردهای از محصولات و راهکارها را بهمنظور افزایش فراگیری مالی، تسهیل سرمایهگذاری برای شهروندان و رفع مشکل داراییهای منجمد برای شبکه بانکی کشور عرضه میکند تا کیفیت زندگی شهروندان را ارتقاء دهد و هزینههای شبکه بانکی را مدیریت کرده و کاهش دهد.
شرکت پرداخت الکترونیک سپهر نیز در زمینه ارائه راهکارهای جامع فناوری مورد نیاز بانکها و سایر موسسات مالی و اعتباری، از جمله طراحی و اجرای اتوماسیونهای بانکی، ارائه خدمات پرداخت الکترونیک و بانکی اعم از نرمافزاری و سختافزاری، واردات و فروش کارتهای الکترونیک هوشمند، پیاده سازی سامانههای امنیتی مرتبط به حوزه پرداخت، شخصی سازی کارتهای هوشمند و اخذ نمایندگیها فعالیت دارد.
گفتنی است؛ دهمین همایش بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت ۲۹ و ۳۰ آبان ۱۴۰۲ با هدف ایجاد ارتباط و تعامل بیشتر میان فعالان و کسبوکارهای حوزه پرداخت کشور برگزار شد.