«چانگ پنگ ژائو» ، بنیان‌گذار و مدیر عامل بزرگ‌ترین صرافی ارزهای دیجیتال جهان، می‌گوید؛ بایننس می‌خواهد یک صرافی رمزنگاری «کاملاً تنظیم‌شده» باشد.

صرافی‌های رمزارز چگونه به حیات خود ادامه خواهند داد؟

گفتگو با «چانگ پنگ ژائو» مدیر عامل بایننس،   Changpeng Zhao (CZ)

تهیه شده توسط CNA[۱]

(۱۳ ژانویه ۲۰۲۰)

پلتفرم‌های معاملاتی کریپتو با تنظیم‌کننده‌های جریان اصلی در تعارض قرار گرفته‌اند و دولت‌ها، بانک‌های مرکزی و حتی بزرگ‌ترین صرافی‌ها را تحت فشار قرار داده‌اند. آن‌ها می‌گویند؛ معاملات پرخطر می‌تواند به سرمایه‌گذاران کوچک آسیب برساند و از طرف دیگر امکان رمزنگاری در جهت پنهان‌کاری جریان‌های غیرقانونی پول توسط تروریست‌ها و کلاهبرداران هم مهیا است. «چانگ پنگ ژائو» ، بنیان‌گذار و مدیر عامل بزرگ‌ترین صرافی ارزهای دیجیتال جهان، می‌گوید؛ بایننس می‌خواهد یک صرافی رمزنگاری «کاملاً تنظیم‌شده» باشد؛ اما به نظر می‌رسد هنوز هیچ تنظیم‌کننده مرکزی بزرگی به چنین باوری نرسیده و یک سئوال بزرگ همچنان پیش‌روی ما است؛ آیا کریپتو مورد پذیرش عمومی قرار خواهد گرفت؟

  • به این گفتگو خوش آمدید.
  • متشکرم از اینکه من را دعوت کردید.
  • آیا ویژگی‌هایی چون تمرکززدایی و ناشناس بودن، تناقضی ذاتی میان تنظیم مقررات و رمزارز را نشان نمی‌دهد؟
  • من فکر نمی‌کنم هیچ تناقضی وجود داشته باشد، صادقانه بگویم، بسیاری از مردم نقطه‌نظرهایی افراطی نسبت به مسائل ‌ دارند؛ این‌که یا غیرمتمرکز هستید یا متمرکز، یا تنظیم شده‌اید یا تنظیم نشده‌؛ فکر می‌کنم در دنیای واقعی، ما در یک تعادل زندگی می‌کنیم، تعادل همیشه وجود داشته و باید در ارتباط با هر مسئله‌ای ایجاد شود. از نگاه من، خیلی مسرت‌بخش است که با راه‌اندازی یک صرافی متمرکز، می‌توان به کریپتو دسترسی داشت . شما زمانی که یک کسب‌وکار متمرکز راه‌اندازی می‌کنید، منطقی به نظر می‌رسد که آن را تنظیم کنید. تنظیم مقررات در واقع در درجه اول از مصرف‌کنندگان محافظت می‌کند و اگر مقررات درستی اتخاذ شود، همچنان می‌تواند مشوق نوآوری‌ها هم باشد. همچنین، تنظیم مقررات امکان ادغام با سیستم‌های مالی سنتی را نیز فراهم می‌کند.
  • خب، می‌بینیم که رگولاتورهای مراکز مالی بزرگ جهان نسبت به اتفاقاتی که در مورد بایننس رخ می‌دهد بسیار محتاط هستند. آن‌ها به شما نه می‌گویند و حتی خودتان بعضی از برنامه‌ها را ملغی کرده‌اید. چرا هنوز نتوانسته‌اید رگولاتورهای مراکز مالی بزرگ را در این زمینه متقاعد کنید؟
  • من با این جمله موافق نیستم. خیلی از دولت‌های بسیار تأثیرگذار تمایل دارند به‌طور خاص با ما همکاری کنند. فکر می‌کنم برخی از دولت‌های باهوش‌تر متوجه می‌شوند که کریپتو، فناوری آینده مالی و مالیاتی است و اگر به آن روی نیاورند، از داشتن یک بخش مالیاتی قوی که پایه هر بخش دیگری است محروم خواهند بود. این فناوری به عنوان ابزار مناسب پرداخت یک زیرساخت قدرتمند را ایجاد می‌کند، و بر این اساس، بخش‌های دیگر نیز به صورت رقابتی توسعه خواهند یافت. از این رو ما شاهد هستیم که بسیاری از دولت‌ها حتی برای همکاری با ما و برای جذب و ایجاد دفتر مرکزی بایننس در کشورهای خود رقابت می‌کنند. به‌طور خاص نام نمی‌برم، اما باید بگویم که این کشورها از اعضای شاخص G7 و G20 هستند. ما به‌ شکل علنی اعلام کرده‌ایم که با دولت دبی همکاری داریم؛ اخیراً از بحرین تأییدیه دریافت کرده‌ایم و دیگران نیز در راه‌ هستند.  نمی‌خواهم از پیش اعلام کنم، اما  تا چند هفته یا چند ماه آینده خواهید دید که بسیاری از دولت‌ها در راه جذب این صنعت قدم بر می‌دارند.
  • بحرین، دبی؛ بله. اما در مورد مراکز اقتصادی بزرگی چون نیویورک یا لندن و فرانکفورت و سنگاپور چه مشکلی وجود داشت که که مانع از تأیید شما شد؟
  • بایننس دارای ۴۳ مجوز ایالتی در ایالات متحده است. اما بعضی از مقررات به گونه‌ای تنظیم شده که از جمله در مناطقی که شما نام بردید، برای شرکت‌ها و موسساتی که زمان زیادی از فعالیتشان نمی‌گذرد، موانعی ایجاد می‌کند. فعالیت در نیویورک نیازمند یک مجموعه مجوزها و الزامات سخت‌گیرانه است؛ از‌ جمله این‌ها الزام به دارا بودن سه سال سابقه حسابرسی مالی است. شرکتی با سابقه فعالیت یک ساله در سایر مناطقی هم که نام بردید، ازجمله در انگلستان امکان فعالیت ندارد. اوایل سال جاری از درخواست فعالیت در این کشور صرف‌نظر کردیم، اما پس از تجدید نظر در این تصمیم، مذاکره با قانون‌گذاران را دنبال می‌کنیم. در ارتباط با سنگاپور که بازاری کوچک اما بسیار با اهمیتی است، به همکاری با دولت این کشور‌ ادامه می‌دهیم. مسئله این است که هر دولتی مقررات متفاوتی در خصوص ارزهای دیجیتال وضع کرده است. اغلب آن‌ها فقط به صرافی‌های متمرکز توجه دارند و برای نمونه به d5 یا توکن‌های nft علاقه‌ای نشان نمی‌دهند. همچنین در فضای تبادل متمرکز، به‌طور عمده تنها بر  kycو aml متمرکز شده‌اند که البته مهم است؛ اما شکوفایی یک صرافی ارز دیجیتال و اجرای درست مواردی چون مدیریت کیف پول، مستلزم امنیتی است که اختلافات مشتریان را مدیریت کند. در مورد اینکه اکثر مقررات موجود در کشورهای خاص امروزی معمولاً فقط از بخش‌های بانکی موجود وام می‌گیرند و با بخش‌های خاص کریپتو سروکار ندارند. بنابراین ما با دولت‌ها در سراسر جهان کار می‌کنیم و تلاشمان این است که روش‌های خود را با آن‌ها به اشتراک بگذاریم و آموزش بدهیم تا این صنعت را درک کنند. اما به‌نظر می‌رسد، هر چه دولتی بزرگ‌تر باشد، حرکتش کندتر است و در مقابل، دولت کوچک‌تر با سرعت بیشتری حرکت می‌کند. به هر حال، در مجموع شاهد هستیم که برخی از بزرگ‌ترین دولت‌های جهان به این عرصه توجه دارند. اما بنابر قاعده، آن‌ها با دو گروه مختلف از مردمانشان روبه‌رو هستند؛ گروهی که طرفداران جدی رمزنگاری هستند، و گروهی دیگر که محافظه‌کارتر هستند و دیدگاه محتاطانه‌‌ای در خصوص کریپتو دارند. بنابراین شما همیشه با دیدگاه‌های متفاوتی سروکار دارید. ما نمی‌گوییم که مقررات رمزنگاری، امروز در بهترین وضعیت خود قرار دارند. در حال حاضر چشم‌انداز نظارتی برای این صنعت تازه شروع شده و واضح است که ما در این مرحله، توجهمان را به دولت‌هایی معطوف می‌کنیم که  نگاهی روبه جلو و دیدگاهی مثبت به این صنعت داشته باشند.
  • خب، اجازه بدهید بعضی از اظهاراتی را که اخیراً داشته‌اید  مرور کنیم. جایی گفته بودید که ممکن است کریپتو توسط تروریست‌ها یا کلاهبرداران برای مقاصد پول‌شویی استفاده شود. با این حساب، فکر می‌کنید چطور تنظیم کننده‌ها واقعاً بتوانند مانع چنین سوءاستفاده‌هایی شوند؟
  • اخیراً گزارشی را مطالعه کردم که توسط سفیر یک کشور برای من ارسال شده است. در این گزارش مفصل، ذکر شده که فقط کمتر از سه درصد تراکنش‌های بیت‌کوین با فعالیت‌های غیرقانونی یا فعالیت‌های مشکوک مرتبط است. این رقم بسیار کوچکی است و در واقع درصد پایین‌تری نسبت به سوءاستفاده‌ها از ارزهای فیات یا دلار و سایر ارزها محسوب می‌شود. شخصاً معتقدم که بسیاری از مردم درک صحیحی از اعداد و ارقام ندارند. حالا، رسانه‌های خبری مانند پنج سال پیش دیگر بر این طبل نمی‌کوبند که بیت‌کوین فقط توسط تروریست‌ها استفاده می‌شود؛ در حالی که حتی در آن زمان هم این گفته‌ها درست نبود و گزارش‌ها به وضوح این را نشان می‌دهد. با این حال می‌دانیم که چنین دیدگاه‌هایی همچنان وجود دارد. اما نکته مهم این است که کریپتو موارد استفاده دارد که اگر از آن‌ها غافل شویم، ممکن است کلیت اقتصاد آسیب ببیند. برای نمونه، با استفاده از رمزارزها می‌توان برای پروژه‌ها در سطح جهانی تأمین سرمایه کرد. امروز اگر پروژه جالب توجهی در دست داشته و از اعتبار کافی برخوردار باشید، می‌توانید به کمک کریپتو با روش‌هایی مثل ICOS و IEOS به راحتی و به سرعت چند میلیون دلار از مردم سراسر جهان جمع‌آوری و پروژه خود را تأمین مالی کنید. اگر در کار خود جدی هستید و شهرت کافی دارید، این روند حتی می‌تواند بسیار ساده‌تر از مسیرهای سنتی vc باشد. این امکان، فرصت و ابزاری بسیار مناسب برای استفاده کارآفرینان محسوب می‌شود. بیایید به یک فرصت دیگر در این عرصه یعنی ntf توجه کنیم که امکان دیگری برای کسب درآمد هنرمندان از فروش آثارشان در سطح جهانی است. در این ارتباط اگر از بلاک‌چین استفاده نکنید، مکانیسم مشابه دیگری در فضای سنتی وجود ندارد.
  • فکر نمی‌کنید که تأمین مالی جمعی به روش متعارف خود در برخی از پلتفرم‌ها یکسان باشد؟
  • در عمل متفاوت است. می‌دانید؛ اگر از یک پلتفرم متعارف جمع‌سپاری استفاده کنید، معمولاً محدود به یک کشور خواهید بود. به دلیل محدودیت در سیستم فعلی فیات خرید یا کار یا مشارکت و از این قبیل برای کاربران دیگر بسیار دشوار است. بنابراین، برای آنکه مردم بتوانند دویست دلار بپردازند و از پروژه شما پشتیبانی کنند، مسیر دشواری را پیش رو خواهند داشت.
  • چه چیزی مانع اصلی جهانی شدن بایننس است؟
  • فکر می‌کنم تنها مانع جدی، ممنوعیت کلی کریپتو، بیت‌کوین و صرافی‌ها است که به‌نظر من اثرات منفی طولانی مدتی بر رشد اقتصادی کشورها خواهد داشت. باز هم تاکید می‌کنم، افرادی که از این فناوری جدید در جهت فعالیت‌های شرورانه استفاده می‌کنند درصد بسیار پایین و در واقع کمتر از افرادی هستند که کارهای غیرقانونی را در ارتباط با پول فیات انجام می‌دهند. واضح است که استفاده از این فناوری مزایای زیادی دارد و پذیرش نوآوری برای توسعه اقتصادی حقیقتأ مهم است. از طرف دیگر هیچ نیرویی نمی‌تواند مانع  فناوری‌های جدید شود؛ بنابراین می‌شود گفت که هرگونه ممنوعیت کلی، امری منفی است.
  • پس به زعم شما آسیب و ریسک موجود در این عرصه کمتر از مزایای آن است؟
  • بله کاملاً. من فکر می‌کنم در هر صنعتی خطراتی وجود دارد. امروز همچنان از دلار آمریکا برای خرید مواد مخدر و چیزهایی از این دست استفاده می‌شود؛ اما معنایش این نیست که دلار آمریکا بد است. اینکه تروریست‌ها هنوز حساب‌های بانکی دارند به این معنی نیست که بانک‌ها بد هستند. بنابراین ما باید تخلفات و سوءاستفاده‌هایی را که از این فناوری می‌شود، از کل مزایایی که فناوری به ما ارائه می‌دهد، متمایز کنیم. اطمینان دارم که تروریست‌ها از اینترنت استفاده می‌کنند، اما این موجب نمی‌شود تا کل اینترنت را از کار بیندازیم. بنابراین، فکر می‌کنم باید مسائل را از هم تفکیک کرده و بیشتر روی مزیت‌ها تمرکز داشته باشیم. در این ارتباط، از نظر من مزیت‌ها صدها و هزاران برابر بیشتر از کاستی‌ها است.
  • اخیراً در تلویزیون CNA مصاحبه‌ای با یک اقتصاددان داشتیم که استدلال کرد، استفاده از کریپتو، انتقال وجه کارگران مهاجر به خانواده‌هایشان را بسیار ارزان‌تر می‌سازد. چرا که؛ بسیاری از کسورات و کارمزدها را کاهش داده و این ترتیب مبالغ بسیار پایین هم قابل انتقال خواهد بود.
  • بله دقیقأ. حواله جهانی صنعت بزرگی است و امروز هزینه‌های استفاده از این خدمات معمولاً ۱۰ الی ۲۰ درصد است. فرض کنید یک کارگر قصد دارد ۳۰۰ دلار برای حمایت از خانواده خود به کشور مرجع انتقال دهد. هزینه انتقال این ۲۰۰ – ۳۰۰ دلار در حدود ۲۰ – ۳۰ دلار است. کارگران افراد ثروتمندی نیستند و برای پول خود سخت کار می‌کنند. آن‌ها باید از خانواده خود حمایت کنند و ۱۰ یا ۲۰ درصد هزینه زیادی برایشان محسوب می‌شود. اما انتقال پول به کمک ارزهای دیجیتال، با کسورات ناچیز در حد چند پنی یا حتی کمتر، با وضعیت اقتصادی آن‌ها بیشتر سازگار است.
  • آیا در شرکت‌های کوچک هم برای کاهش هزینه‌های انتقال وجوه می‌توان از رمزرازها استفاده کرد؟ چطور؟
  • بله، فکر می‌کنم امروز دنیا بسیار کوچک‌تر شده و ما با مردم در سراسر جهان کار می‌کنیم. امروز فعالیت شما فقط به مردم کشورتان محدود نمی‌شود. وقتی در مورد پرداخت‌های مرزی صحبت می‌کنید، سیستم‌های ارز فیات سنتی بسیار گران و بسیار کند هستند. اما با رمزارزها انتقال وجه فوری و بسیار کم‌هزینه است. این امر باعث می‌شود تا اصطکاک شما در سطح بین‌المللی بسیار کمتر شده و آن هم به نوبه خود باعث می‌شود در سطح بین‌المللی بسیار رقابتی‌تر عمل کنید. بنابراین هر کسب‌وکاری که از این فناوری استفاده نمی‌کند، در واقع خود را در معرض ضرر و زیان قابل توجهی قرار داده است.
  • شبکه آدریا[۲] با شخصی که از طریق بایننس روی ارزهای دیجیتال سرمایه‌گذاری می‌کند گفت‌وگویی داشت؛ و از دیدگاه آن شخص این سرمایه‌گذاری چیزی شبیه قمار[۳] به‌نظر می‌آمد.
  • فکر می‌کنم باید در نظر داشته باشیم، مشابه با کاربران ارزهای عادی و فیزیکی، کاربران مختلفی هم با اهداف متفاوت در عرصه ارزهای دیجیتال حضوردارند. همان‌طور که می‌دانید، معامله‌گرهایی داریم که سهام را با دلار آمریکا خرید و فروش، و دلار آمریکا را در مقابل یورو و یا هر ارز دیگری مبادله می‌کنند. افرادی هم هستند که فقط از دلار آمریکا برای پرداخت‌ها استفاده می‌کنند. در هر صنعت، همیشه گروهی از افراد هستند که سفته بازی می‌کنند و خرید و فروش‌هایشان در این راستا است. معامله‌گران به‌صورت کوتاه‌مدت و یا بلند مدت عمل می‌کنند؛ و گاهی سعی می‌کنند چیزهایی را پیش‌بینی کنند یا حدس بزنند.. شخصأ هرگز در این فضا معامله نمی‌کنم و بیت‌کوین خودم را از سال ۲۰۱۴ نگه داشته‌ام. پس اینکه عملی را شرط‌بندی بدانیم یا نه بستگی به تعریف‌مان از آن کار دارد. به‌طور عام، افراد مختلف از این دارایی و این فناوری جدید برای اهداف مختلفی استفاده می‌کنند.
  • اگر حوزه کریپتو را به بورس تشبیه کنیم چه می‌شود؟ گرچه در بورس اوراق بهادار فشاری برای افزایش دانش سرمایه‌گذارها صورت می‌گیرد؛ همچنین بانک‌هایی که مشاوره می‌دهند باید از آگاهی سرمایه‌گذار نسبت به ریسک معاملات اطمینان پیدا کنند. فکر می‌کنید که برای صرافی‌های کریپتو نیز باید چنین فاکتورهایی باید در نظر گرفته شود؟
  • کاملاً موافقم، فکر می‌کنم آموزش در این صنعت واقعاً اهمیت دارد. به همین دلیل ما بایننس آکادمی را داریم که یک فضای آنلاین کاملاً رایگان با چند صد ویدئو و نزدیک به هزار مقاله است که به‌صورت لینک در قسمت‌های مختلف سایت قرار داده‌ایم. به عنوان مثال، خطرات امنیتی و هشدارهای لازم مرتبط با سپرده‌گذاری در این فضا را در پلت‌فرم قرار داده‌ایم. دولت پرتغال اخیراً آکادمی بایننس را در حوزه محتوای آموزش دیجیتال در وب‌سایت خود اشتراک‌گذاری کرده است. احتمالاً ما تنها صرافی ارز دیجیتالی هستیم که برنامه معاملاتی مسئولانه‌ای داریم. برای مثال اگر متوجه شویم که یک کاربر به سرعت پول خود را از دست می‌دهد، به مدت ۴۸ ساعت امکان معامله را از او سلب می‌کنیم؛ در واقع با این کار به او فرصتی می‌دهیم تا از التهاب و هیجان معاملات دور شود. اگر این روش هم پاسخ ندهد و سیر از دست رفتن سرمایه کاربر همچنان ادامه داشته باشد، او را از معامله منع می‌کنیم. بنابراین، قبل از ورود به برخی از حوزه‌های محصول، کاربران باید در چند آزمون مرتبط با سرمایه‌گذاری شرکت کنند و در صورت موفقیت در آزمون است که خواهند توانست به عرصه معاملات وارد شوند.
  • اگر خودتان را متعهد می‌دانید تا کاربرانی را که ضرر مالی می‌بینند از معامله باز بدارید، آیا به این معنی است که آن‌ها فقط به صرافی دیگری منتقل می‌شوند؛ صرافی‌هایی که شاید چندان مراقب کاربران نیستند؟
  • احتمالاً بله؛ بنابراین ما سعی می‌کنیم حداکثر تلاش را برای آموزش کاربران داشته باشیم.
  • چرا بایننس با یک بورس اوراق بهادار تجمیع نمی‌شود؟ تحصیلات شما در زمینه علوم کامپیوتر است؛ از طرف دیگر سابقه حضور در بورس اوراق بهادار توکیو را دارید و ساز و کار بورس را می‌شناسید. چرا با چنین مجموعه‌هایی ارتباط برقرار نمی‌کنید؟ به این ترتیب آیا بر بسیاری از مشکلات تنظیم مقررات غلبه نخواهید کرد؟
  • کار با چنین مجموعه‌هایی قطعاً ایده خوبی است، اما نمی‌توانم بگویم که همکاری با آن‌ها لزومأ به معنی غلبه بر مشکلات تنظیم مقررات خواهد بود. باید توجه داششته باشیم که این مجموعه‌ها رگولاتور نیستند و از طرف دیگر مقررات مربوط به کریپتو هم ۱۰۰ درصد واضح نیست. در هر حال نمی‌توانم بگویم تنها به‌دنبال همکاری با (Nasdaq؟) نگرانی‌ها در حوزه تنظیم مقررات به‌طور خودکار برطرف خواهد شد. به عقیده من که اینطور نیست؛ هرچند ما همیشه آماده همکاری با بازیکنان سنتی هستیم.
  • نگران نیستید که این همکاری‌ها حاشیه سود شما را کاهش دهد؟
  • نه، فکر می‌کنم هر چه تعداد بازیکنان بیشتری وارد این حوزه شوند، برای همه کسانی که امروزه در کریپتو کار می‌کنند بهتر است. کریپتو بازاری بسیار جوان است و رشد این صنعت برای ما بسیار اهمیت دارد. هر چقدر تعداد بازیکنان بیشتری وارد این صنعت شوند فرصت‌های بیشتری ایجاد خواهد شد. اگر شما تنها فردی هستید که از رمزارز استفاده می‌کنید، پس در صنعت اشتباهی قرار دارید؛ اما اگر شمار استفاده‌کنندگان از کریپتو بیشتر و بیشتر شود، به همین نسبت شاهد فرصت‌های بیشتری در این صنعت خواهیم بود. اطمینان دارم که صرافی‌های غیرمتمرکز روزی جایگزین صرافی‌های متمرکز خواهند شد و مشتاقانه منتظرم که این اتفاق رخ بدهد. ما نوآوری‌ها حوزه تکنولوژی را پذیرا هستیم و از همکاری و رقابت استقبال می‌کنیم.
  • آیا می‌توانیم در سه تا شش ماه آینده شاهد این باشیم که بایننس در لندن یا فرانکفورت و سنگاپور مورد تأیید و پذیرش قرار گرفته؟ در هر حال هنوز بازی تمام نشده است.
  • بله، صادقانه بگویم، سه تا شش ماه دوره زمانی بسیار کوتاهی است و مقررات به این سرعت تغییر نمی‌کنند. اما در دراز مدت آرزو داریم که با همه نقاط جهان تعامل داشته باشیم. این که ما در برخی کشورها فعلاً حضور نداریم – در واقع امروز در اکثر کشورها حضور نداریم- به این معنی نیست که در آینده آنجا نخواهیم بود. من آینده را این‌طور پیش‌بینی می‌کنم که تا پنج و ده سال آینده رمزارز و عملیات مالی وابسته به آن در سراسر دنیا حضور خواهد داشت.
  • نخست وزیر هند آقای Modi گفته است که این فناوری جوانان را تضییع می‌کند. چگونه این طرز فکر را تغییر می‌دهید؟
  • فکر نمی‌کنم نیازی به تغییر طرز فکر همه داشته باشیم. ۸ میلیارد نفر در جهان وجود دارند که متفاوت از هم فکر می‌کنند و آزادی تصمیم‌گیری در این‌باره دارند. شخصاً این فناوری را تأثیرگذارترین عامل برای رشد اقتصادی مالی و صنعتی می‌دانم و به همین دلیل است که تمام وقت خود را در این صنعت صرف می‌کنم. کاملاً معتقدم؛ نسل جوانی که از راه می‌رسد بومی کریپتو خواهد بود. اگر شخص دیگری این دیدگاه را نداشته باشد، مجبور نیست در این مسیر سرمایه‌گذاری کند؛ اما اگر همین شخص در جایگاه‌ تصمیم‌گیری‌های کلیدی باشد، ممکن است بر این صنعت، حداقل بر سرعت رشد آن تأثیر بگذارد. واقعاً امیدوارم که این افراد بتوانند به توسعه اقتصاد به عنوان محرک اصلی نگاه کنند و اقتصاد را در در جهت بهبود زندگی مردم رشد دهند. در نهایت شاهد ورود افراد بیشتر و با سرعتی خارق‌العاده به این صنعت هستیم. بخواهیم یا نه؛ این صنعتی در حال رشد است و ما نیازی به جذب همه نداریم.
  • مبادلات شما در حال حاضر در مقایسه با جریان اصلی، کوچک و محدود است. به زعم شما میلیاردها تبادل جریان اصلی تا رقم تریلیون رشد خواهد کرد؟ آیا می‌توانید این مقایسه را انجام دهید که رشد باورنکردنی اعداد در کریپتو از نظر حجم واقعی چطور اتفاق خواهد افتاد؟
  • ما هنوز در مراحل ابتدایی این به‌سر می‌بریم و به همین دلیل کوچک هستیم. گمان می‌کنم که در سطح جهانی از لحاظ شاخص دارندگان ارز دیجیتال حدود پنج درصد پذیرش داریم و اگر در مورد ارزش خالص کل صحبت کنیم، احتمالاً نرخ پذیرش ۰.۱ درصد است. بنابراین تعداد بسیار کمی از مردم تمام دارایی خالص خود را در ارزهای دیجیتال قرار می‌دهند. اما نیازی به رسیدن به ۱۰۰ درصد نیست؛ ما از پنج درصد به ۱۰، سپس به ۲۰ و ۸۰ می‌رسیم و احتمالاً ۲۰ درصد آخر چند دهه زمان خواهد برد؛ چرا که مادر من احتمالاً به دلیل سن و سالش کاربر حرفه‌ای رمزارز نیست. او حتی نمی‌داند چگونه از آیفون به خوبی استفاده کند. در هر حال فکر می‌کنم این روند بسیار روشن است؛ تعداد افرادی که از رمزارز استفاده می‌کنند مرتب افزایش می‌یابد و قصد توقف ندارد. آنچه برای ما اهمیت دارد، همین است.
  • CZ از حضور شما در گفتگو بسیار سپاسگزارم.
  • خیلی ممنونم که مرا به برنامه دعوت کردید. خدانگهدار.

[۱] CNA یک کانال خبری تلویزیونی چندملیتی و ۲۴ ساعته است که دفتر مرکزی آن در پردیس Mediacorp در کوئینستون، سنگاپور قرار دارد. این برنامه به صورت رایگان در داخل و به عنوان یک کانال تلویزیونی پولی در ۲۹ منطقه در سراسر آسیا و اقیانوسیه پخش می‌شود. مترجم

[۲] بلاک‌چین آدریا یک هاب بلاک‌چین پیشرو در اروپای جنوب شرقی است که ذی‌نفعان خصوصی و عمومی فعال در آموزش فناوری بلاک‌چین، توسعه و پیاده‌سازی موارد استفاده واقعی را به هم متصل می‌کند. موارد استفاده  شامل توسعه و راه‌اندازی اولین زیرساخت ملی بلاک‌چین SICchain در جمهوری اسلوونی و اولین بلاک‌چین منطقه‌ای به‌عنوان یک شبکه خدماتی است. از سال ۲۰۱۷ بلاک‌چین آدریا کنفرانس‌ها، جلسات و دوره‌های آموزشی تاثیرگذار ملی و منطقه‌ای را در این حوزه  برگزار کرده و از طریق شبکه‌سازی، اشتراک دانش و همکاری به مرکز نوآوری دیجیتال بلاک‌چین در منطقه آدریاتیک تبدیل شده است. هدف کنفرانس‌های این شبکه، توضیح و ترویج فناوری‌های بلاک‌چین و ارتباط افراد و شرکت‌ها با سیستم‌های دولتی در به اشتراک‌گذاری و اجرای تجربیات بلاک‌چین است. رویدادهای بلاک‌چین آدریا با همکاری وزارت توسعه اقتصادی و فناوری جمهوری اسلوونی، با حمایت مدرسه کسب و کار Cotrugli  ، مدرسه تجاری پیشرو در اروپای جنوبی، و تعدادی از شرکای فناوری و بخش عمومی برگزار می‌شود.- مترجم

[۳] gambling

برای دسترسی به دهمین شماره نشریه ققنوس بر روی لینک زیر کلیک کنید.